Waarom ondernemen in Oldenzaal?

Oldenzaal is de oudste stad van Twente en staat bekend om haar bourgondische sfeer. Deze historische stad ligt in het hart van Twente: een van de meest ondernemende hightechregio’s van Nederland. Met ruim 3.000 bedrijven en ruim 19.000 arbeidsplaatsen vervult Oldenzaal een belangrijke werkgelegenheidsfunctie in Twente. De economie van Oldenzaal staat er goed voor en daar zijn meerdere redenen voor.

Centrale ligging en goede bereikbaarheid

Oldenzaal beschikt met de ligging aan de A1 en het spoor over een goede ontsluiting. Enschede en Hengelo liggen op steenworp afstand.

Groot netwerk van specialistische MKB bedrijven in innovatieve maakindustrie

Slimme mensen houden zich in Twente al eeuwen bezig met het ontwikkelen van technische en industriële toepassingen. Niet zo vreemd dus dat Twente een technische universiteit en veel hoogwaardige technische bedrijven heeft. Met de Universiteit Twente beschikt Twente over een belangrijke broedplaats in deze sector.

Levendige en groene leefomgeving

Oldenzaal is een bruisende stad en heeft alle voorzieningen binnen handbereik. Deze oude Hanzestad Oldenzaal is tevens de poort naar het nationaal landschap Noordoost-Twente.

Samenwerken en een fantastisch arbeidsmoraal

Twente is een ondernemende regio waarin ondernemers, onderwijsinstellingen, overheden en talent dagelijks de handen ineen slaan om samen een verschil te maken. Daarnaast wonen en werken er mensen met een fantastisch arbeidsmoraal vanuit een grote betrokkenheid bij bedrijf en omgeving.

Oldenzaal in cijfers

Bent u op zoek naar cijfers en trends over Oldenzaal? Kennispunt Twente houdt voor de Twentse gemeenten veel statistieken bij. Bijvoorbeeld over demografie, economie, werkgelegenheid en stedelijke ontwikkeling.
Lees meer op de website van Kennispunt Twente.externe-link-icoon

Oldenzaal binnenstad