12-jarige Yfke opent nieuw drinkwatertappunt

27 maart 2024
Laatste nieuws in Oldenzaal

Op woensdagmiddag, 27 maart, nam de 12-jarige Yfke met een feestelijk gebaar het nieuwe drinkwatertappunt geopend op het pleintje aan de Bisschopsstraat. Deze toevoeging aan het centrum komt voort uit een hartverwarmende brief die Yfke eerder aan de burgemeester had geschreven. 

In haar brief, die ze afgelopen juli schreef, drukte Yfke haar wens uit om na het genieten van een ijsje haar handen te kunnen wassen en haar dorst te lessen met een glas vers water. Burgemeester en wethouders waren erg blij met haar verzoek. Het toeval wilde dat een drinkwatertappunt op die locatie goed in de uitgangspunten voor het Singelpark past. En op de locatie van Yfkes gewenste tappunt was al een ondergronds drinkwaterpunt aanwezig. 

"Past perfect in de toekomstige ontwikkeling"

Wethouder Evelien Zinkweg, verantwoordelijk voor de inrichting van het Singelpark, was vol lof over Yfkes initiatief. "We vinden het belangrijk dat iedereen toegang heeft tot schoon drinkwater. Daarom hebben we op een aantal plekken in Oldenzaal drinkwatertappunten. Deze wens is een goede aanvulling op die plekken en past perfect in de toekomstige ontwikkeling van het Singelpark." 

Inspiratie voor anderen

Yfke straalde van trots toen ze het eerste glas water uit het nieuwe tappunt mocht tappen. Ze hoopt dat haar kleine daad anderen zal inspireren om ook een positieve verandering in de stad teweeg te brengen. Met haar voorbeeld heeft ze bewezen dat leeftijd geen barrière hoeft te zijn voor het maken van een verschil.