traffic iconBelparkeren

Met belparkeren betaalt u parkeergeld via een app op uw telefoon. De betaling is altijd achteraf. U hoeft dus geen geld meer in de parkeerautomaat te doen. U betaalt per minuut. Oldenzaal blijft op deze manier zo goed mogelijk toegankelijk voor bezoekers.

Als u gebruikt wilt maken van belparkeren moet u zich 1 maal aanmelden. Dat doet u bij een provider. U kunt uit verschillende aanbieders kiezen. Bekijk daarvoor het volgende overzicht: Overzicht aanbieders mobiel parkeren.
De meeste aanbieders hebben ook een app voor op uw telefoon. Daarmee kunt u makkelijk de begin- en eindtijd invullen. De aanbieder stuurt u iedere maand een rekening. U mag zelf kiezen op   welke wijze u dit betaalt.

Stap voor stap

  • U parkeert uw auto.
  • U geeft telefonisch, via een app of per sms de locatiecode van de parkeerautomaat door aan uw aanbieder. Het nummer staat op het bord bij de parkeerautomaat. Hierdoor start uw parkeertijd.
  • Bij het weggaan belt of sms’t u uw aanbieder om uw parkeertijd te stoppen. Of stopt u de parkeersessie in uw app. De betaling van het parkeergeld stopt direct. U betaalt het normale straattarief. Ook betaalt u alleen voor de tijd dat u geparkeerd hebt.
  • U hoeft niets in de auto te leggen; de controle gaat via uw kenteken.

Voordelen van belparkeren

Belparkeren is makkelijk en voordelig. Belparkeren heeft de volgende voordelen:

  • U betaalt snel en veilig via de app op uw telefoon. U hoeft niet meer te zoeken naar kleingeld voor de parkeerautomaat.
  • De aanbieder houdt uw parkeerkosten automatisch bij. U kunt een overzicht bij de aanbieder vinden. Log daarvoor in op de website van de aanbieder.
  • U betaalt achteraf. U hoeft niet meer vooraf in te schatten hoe lang u gaat parkeren. Dit is ook handig als u een winkel of een horecagelegenheid bezoekt.

Aanbieders belparkeren

De gemeente Oldenzaal is aangesloten bij de coöperatie Servicehuis Parkeer- en Verblijfsrecht (SHPV). De SHPV stimuleert een vernieuwing van de parkeerketen. Alle belaanbieders kunnen zich hierbij aansluiten. U kunt daarom kiezen uit 1 van de aangesloten aanbieders.

In Oldenzaal kunt u op straat overal parkeren met belparkeren. Alle parkeerautomaten in Oldenzaal hebben een nummer.

Wilt u meer informatie over dit onderwerp? Neem dan contact met ons op via info@oldenzaal.nl of telefoon (0541) 58 81 11.

Storing

Bij storingen of andere problemen neemt u contact op met uw aanbieder.

Parkeertijd vergeten te stoppen?

Vergeet u na het parkeren om u af te melden bij uw aanbieder? Dan loopt uw parkeertijd door tot de volgende dag 23:59 uur. Dit is dus maximaal 48 uur. Voor meer informatie neemt u contact op met uw aanbieder.

 

 

Contact met de gemeente

Wij werken alleen op afspraak. Maak zelf online uw afspraak of bel telefoonnummer 14 0541 tijdens kantooruren.

Heeft u een vraag en kunt het antwoord niet vinden op deze website? Neem dan contact met ons op.

Telefoon (0541) 58 81 11 of 14 0541
WhatsApp 31 6 22 86 03 83
Adres Ganzenmarkt 1, 7571 CD Oldenzaal
Postadres Postbus 354, 7570 AJ Oldenzaal

Openingstijden stadhuis

Wij werken alleen op afspraak. Maak zelf online uw afspraak of bel telefoonnummer (0541) 58 81 11

Maandag 08.30 - 20.00 uur
Dinsdag 08.30 - 17.00 uur
Woensdag 08.30 - 17.00 uur
Donderdag 08.30 - 17.00 uur
Vrijdag 08.30 - 12.30 uur

Hoe beoordeelt u onze website?

Heeft u opmerkingen over de website of mist u bepaalde informatie? Laat het ons weten. 

Reactieformulier