Belparkeren

Met belparkeren betaalt u het parkeergeld op betaalde parkeerplaatsen in de stad via een app op uw telefoon en achteraf. U hoeft dus geen geld meer in de parkeerautomaat te doen en betaalt per minuut. Oldenzaal blijft op deze manier optimaal toegankelijk voor bezoekers uit de regio.

  • Om gebruik te maken van belparkeren moet de gebruiker zich eenmalig aanmelden bij een provider. Er zijn verschillende aanbieders waar uit gekozen kan worden.
  • Op de borden bij de parkeerautomaten staat een locatiecode. Deze belt of sms’t de gebruiker naar de provider, waarmee de parkeertijd wordt gestart. Bij vertrek wordt de parkeertijd beëindigd door opnieuw naar de provider te bellen of te sms’en.
  • Belparkeren kan met iedere mobiele telefoon. De meeste providers bieden ook een app aan voor smartphones, waarmee ook de begin- en eindtijd van het parkeren kan worden doorgegeven. Betaling geschiedt maandelijks via de provider.
  • De gebruiker kan zelf kiezen op welke manier hij wil betalen.

Voordelen

Belparkeren biedt de volgende voordelen:

  • u betaalt snel en veilig via uw mobiele telefoon en hoeft niet meer te zoeken naar kleingeld voor de parkeerautomaat;
  • u betaalt achteraf en hoeft dus niet meer vooraf in te schatten hoe lang u gaat parkeren. Dit is ook gunstig voor winkels en horecagelegenheden in het centrum.

Aanbieders belparkeren

De gemeente Oldenzaal is aangesloten bij de coöperatie Servicehuis Parkeer- en Verblijfsrecht (SHPV). Alle belproviders kunnen zich aansluiten bij het SPHV, waardoor u als gebruiker kunt kiezen uit één van de aangesloten providers.

Wilt u meer informatie over dit onderwerp? Neem dan contact met ons op via info@oldenzaal.nl of telefoon (0541) 58 81 11