traffic iconBelparkeren

Met belparkeren betaalt u het parkeergeld op betaalde parkeerplaatsen in de stad via een app op uw telefoon en achteraf. U hoeft dus geen geld meer in de parkeerautomaat te doen en betaalt per minuut. Oldenzaal blijft op deze manier optimaal toegankelijk voor bezoekers uit de regio.

Hoe werkt het?

Om gebruik te maken van belparkeren moet u zich eenmalig aanmelden bij een provider. Er zijn verschillende aanbieders waar uit gekozen kan worden. Bekijk voor een overzicht van aanbieders op www.vergelijkmobielparkeren.nl. Belparkeren kan met iedere mobiele telefoon. De meeste providers bieden ook een app aan voor smartphones, waarmee ook de begin- en eindtijd van het parkeren kan worden doorgegeven. Betaling geschiedt maandelijks via de provider. U kunt zelf kiezen op welke manier u wilt betalen.

Stap voor stap

  • U parkeert uw auto.
  • U geeft telefonisch of per sms de locatiecode van de parkeerautomaat door aan uw provider. Het nummer staat op het bord bij de parkeerautomaat. Hierdoor start uw parkeertijd.
  • Bij het weggaan belt of sms’t u uw provider om uw parkeertijd te beëindigen. Of stopt u de parkeersessie in uw app. De betaling van het parkeergeld stopt direct. U betaalt het reguliere straattarief, en alléén voor de tijd dat u geparkeerd hebt.
  • U hoeft niets in de auto te leggen; de controle gaat via uw kenteken.

Belparkeren biedt de volgende voordelen:

  • U betaalt snel en veilig via uw mobiele telefoon en hoeft niet meer te zoeken naar kleingeld voor de parkeerautomaat.
  • De provider houdt uw parkeerkosten automatisch bij. Een overzicht van de kosten vindt u als u bent ingelogd op uw persoonlijke internetpagina bij de provider.
  • U betaalt achteraf en hoeft dus niet meer vooraf in te schatten hoe lang u gaat parkeren. Dit is ook gunstig voor winkels en horecagelegenheden in het centrum.

Aanbieders belparkeren

De gemeente Oldenzaal is aangesloten bij de coöperatie Servicehuis Parkeer- en Verblijfsrecht (SHPV). Alle belproviders kunnen zich aansluiten bij het SPHV, waardoor u als gebruiker kunt kiezen uit één van de aangesloten providers. Bekijk voor een overzicht van aanbieders op www.vergelijkmobielparkeren.nl.

In Oldenzaal kunt u op straat overal parkeren met belparkeren. Alle parkeerautomaten in Oldenzaal hebben een nummer en zijn hier dus geschikt voor.

Wilt u meer informatie over dit onderwerp? Neem dan contact met ons op via info@oldenzaal.nl of telefoon (0541) 58 81 11.

Storing

Bij storingen of andere problemen neemt u contact op met uw provider.

Parkeertijd vergeten te stoppen?

Vergeet u na het parkeren om u af te melden bij uw provider, dan loopt uw parkeertijd door tot de volgende dag 23:59 uur. Dit is dus maximaal 48 uur. Voor meer informatie neemt u contact op met uw provider.

Contact met de gemeente

Wij werken alleen op afspraak. Maak zelf online uw afspraak of bel telefoonnummer 14 0541 tijdens kantooruren.

Heeft u een vraag en kunt het antwoord niet vinden op deze website? Neem dan contact met ons op.

Telefoon (0541) 58 81 11 of 14 0541
WhatsApp 31 6 22 86 03 83
Adres Ganzenmarkt 1, 7571 CD Oldenzaal
Postadres Postbus 354, 7570 AJ Oldenzaal

Openingstijden stadhuis

Wij werken alleen op afspraak. Maak zelf online uw afspraak of bel telefoonnummer (0541) 58 81 11

Maandag 08.30 - 20.00 uur
Dinsdag 08.30 - 17.00 uur
Woensdag 08.30 - 17.00 uur
Donderdag 08.30 - 17.00 uur
Vrijdag 08.30 - 12.30 uur

Hoe beoordeelt u onze website?

Heeft u opmerkingen over de website of mist u bepaalde informatie? Laat het ons weten. 

Reactieformulier