Belparkeren

Met belparkeren betaalt u parkeergeld via een app op uw telefoon. De betaling is altijd achteraf. U hoeft dus geen geld meer in de parkeerautomaat te doen. U betaalt per minuut. Oldenzaal blijft op deze manier zo goed mogelijk toegankelijk voor bezoekers.

Als u gebruikt wilt maken van belparkeren moet u zich 1 maal aanmelden. Dat doet u bij een provider. U kunt uit verschillende aanbieders kiezen. Bekijk daarvoor het volgende overzicht: Overzicht aanbieders mobiel parkerenexterne-link-icoon.
De meeste aanbieders hebben ook een app voor op uw telefoon. Daarmee kunt u makkelijk de begin- en eindtijd invullen. De aanbieder stuurt u iedere maand een rekening. U mag zelf kiezen op   welke wijze u dit betaalt.

Stap voor stap

  • U parkeert uw auto.
  • U geeft telefonisch, via een app of per sms de locatiecode van de parkeerautomaat door aan uw aanbieder. Het nummer staat op het bord bij de parkeerautomaat. Hierdoor start uw parkeertijd.
  • Bij het weggaan belt of sms’t u uw aanbieder om uw parkeertijd te stoppen. Of stopt u de parkeersessie in uw app. De betaling van het parkeergeld stopt direct. U betaalt het normale straattarief. Ook betaalt u alleen voor de tijd dat u geparkeerd hebt.
  • U hoeft niets in de auto te leggen; de controle gaat via uw kenteken.

Voordelen van belparkeren

Belparkeren is makkelijk en voordelig. Belparkeren heeft de volgende voordelen:

  • U betaalt snel en veilig via de app op uw telefoon. U hoeft niet meer te zoeken naar kleingeld voor de parkeerautomaat.
  • De aanbieder houdt uw parkeerkosten automatisch bij. U kunt een overzicht bij de aanbieder vinden. Log daarvoor in op de website van de aanbieder.
  • U betaalt achteraf. U hoeft niet meer vooraf in te schatten hoe lang u gaat parkeren. Dit is ook handig als u een winkel of een horecagelegenheid bezoekt.

Aanbieders belparkeren

De gemeente Oldenzaal is aangesloten bij de coöperatie Servicehuis Parkeer- en Verblijfsrecht (SHPV). De SHPV stimuleert een vernieuwing van de parkeerketen. Alle belaanbieders kunnen zich hierbij aansluiten. U kunt daarom kiezen uit 1 van de aangesloten aanbieders.

In Oldenzaal kunt u op straat overal parkeren met belparkeren. Alle parkeerautomaten in Oldenzaalexterne-link-icoon hebben een nummer.

Wilt u meer informatie over dit onderwerp? Neem dan contact met ons op via info@oldenzaal.nl of telefoon (0541) 58 81 11.

Storing

Bij storingen of andere problemen neemt u contact op met uw aanbieder.

Parkeertijd vergeten te stoppen?

Vergeet u na het parkeren om u af te melden bij uw aanbieder? Dan loopt uw parkeertijd door tot de volgende dag 23:59 uur. Dit is dus maximaal 48 uur. Voor meer informatie neemt u contact op met uw aanbieder.