Parkeerautomaten, - plattegronden en -tarieven

In het centrum van Oldenzaal moet u op veel plekken betalen voor het parkeren. In een aantal gebieden betaalt u bij de parkeerautomaat of via belparkeren (via een parkeerapp). Ook zijn er gebieden waar u uw auto alleen mag parkeren als u in het bezit bent van een parkeervergunning. Deze gebieden zijn aangegeven door middel van borden.

Bekijk de parkeerwijzer in de bijlagen onderaan deze pagina. Daarop kunt u zien waar u kunt parkeren. 

Parkeerautomaten

In Oldenzaal is kenteken-parkeren ingevoerd. Een nieuwe en handige manier om de auto te parkeren. Het grote verschil is dat er geen parkeerkaartje meer uit de parkeerautomaat komt. Het kenteken van de auto wordt ingetoetst. Betaling kan contant of met de pin. Het systeem registreert de betaling op een centrale plek. U hoeft dus na betaling niet meer terug te lopen naar de auto om er een parkeerkaartje in te leggen.

Bekijk de locaties van de parkeerautomaten in de bijlagen onderaan deze pagina. Daarop kunt u zien waar de parkeerautomaten staan.

Hoe werkt het?

Wanneer u geparkeerd heeft, gaat u naar de parkeerautomaat. Zorg dat u uw kenteken weet. Sla het ergens op of maak er een foto van op uw mobiele telefoon.

 • Stap 1
  Druk op de ‘start’ toets als het scherm zwart is. Voer uw kenteken in en druk op het groene vinkje.
 • Stap 2
  Kies uw betaalwijze, pin (druk op de + toets) of muntbetaling (werp munten in).
 • Stap 3
  Kies uw parkeertijd door muntgeld in te werpen of door het saldo op te plussen en bevestig met het groene vinkje en reken af. Met uw pinpas kunt u contactloos betalen door uw pas voor de betaal terminal te houden. Betaalt u niet contactloos, steek de kaart in de kaartlezer en volg de instructies.
 • Stap 4
  Geef aan of u een kwitantie wilt.

Let op: u ontvangt dus geen parkeerkaartje, u hoeft niet meer terug naar uw auto. Wilt u meer informatie? Onderaan deze pagina vindt u een video waarin u ziet hoe de parkeerautomaten werken. In een instructie over de parkeerautomaten kunt u alle stappen nog eens bekijken. 

Parkeertarieven

Er is sinds 2021 één zone voor betaald parkeren in de binnenstad. De tarieven zijn:

 • 1e uur € 1,30
 • 2e uur € 1,30
 • 3e uur € 0,90
 • 4e uur € 0,90
 • De rest van de dag is gratis.
 • Dagtarief is € 4,40

Betalen/belparkeren

U kunt contant betalen, met pinpas of contactloos. Daarnaast kunt u ook via belparkerenexterne-link-icoon betalen.

Periode betaald parkeren

Het betaald parkeren geldt op maandag tot en met zaterdag van 9.00 uur tot 18.00 uur en ook op vrijdagavond van 18.00 uur tot 21.00 uur. Op feestdagen is parkeren in Oldenzaal gratis. De feestdagen zijn: Nieuwjaarsdag, Koningsdag, tweede paasdag, tweede pinksterdag, 5 mei, Hemelvaartsdag en eerste en tweede kerstdag.

Parkeergarage De Driehoek

Parkeergarage De Driehoek is particulier eigendom. De parkeertarieven worden dus niet door de gemeente vastgesteld. Lees meer informatie over parkeren in de De Driehoek.externe-link-icoon

Parkeerbelasting (Parksteuer)

Op de website van het Gemeentelijk Belastingkantoor Twente externe-link-icoonvindt u meer informatie over parkeerbelasting (Parksteuer) en hoe u eventueel een bezwaar (Widerspruch) in kunt dienen.

instructievideo gebruik parkeerautomaten in Oldenzaal

Om deze video te bekijken gaat u akkoord gaan met de voorwaarden en privacybeleid van Youtube.

instructievideo gebruik parkeerautomaten in Oldenzaal