Biodiversiteit

Een duurzame omgeving telt niet één plant- of diersoort, maar bevat een grote diversiteit aan flora en fauna. Een grote verscheidenheid aan planten en dieren maakt onze gemeente niet alleen mooi, maar zorgt voor balans in ons ecosysteem. Op dit moment is het ecosysteem niet overal in balans. Daarom zetten wij ons als gemeente in om de lokale biodiversiteit te beschermen en bevorderen. Voor een gezond en toekomstbestendig Oldenzaal!

Groene parken, bossen, weilanden, beken en vijvers; in en rondom de gemeente Oldenzaal vindt u volop groen. Dat is belangrijk, want als de natuur in balans is dan kunnen de dieren die er leven – van de bijen en vlinders in je eigen achtertuin tot de slechtvalk op de Plechelmus – hun belangrijke rol in ons ecosysteem vervullen. De gemeente Oldenzaal zet zich op verschillende manieren in voor een grotere biodiversiteit. En ook als inwoner, buurt, ondernemer of school kunt u uw steentje bijdragen aan het vergroenen van onze gemeente.

Global goals

IcoonIn de gemeente Oldenzaal beschermen, herstellen en bevorderen we het duurzaam gebruik van ecosystemen, beheren we onze bossen duurzaam en roepen we het verlies van biodiversiteit een halt toe. 

 

Global goals gemeente

De gemeente Oldenzaal is een Global Goals gemeente. Dat betekent dat we de 17 Duurzame Ontwikkelingsdoelen (SDG’s) van de Verenigde Naties omarmen. Lees meer op de pagina Oldenzaal4GlobalGoals.

Biodiversiteit: wat doen wij als gemeente?

Wij zetten ons als gemeente in om de lokale biodiversiteit te beschermen en bevorderen. Voor een gezond en toekomstbestendig Oldenzaal!

Lees verder

Biodiversiteit: wat kunnen bedrijven, scholen en instellingen doen?

Het beschermen en bevorderen van onze biodiversiteit is een taak van ons allemaal. Hiervoor werken we graag samen met lokale bedrijven, scholen en instellingen.

Lees verder

Biodiversiteit: wat kunt u thuis of als buurt doen?

Ook als inwoner kunt u uw steentje bijdragen aan een groener Oldenzaal. Thuis, in uw eigen tuin of samen met de hele buurt.

Lees verder