build-reside iconBouwplannen De Graven Es Gravenbeek

De Graven Es is nog volop in ontwikkeling. Woningbouw is nodig, want er is grote behoefte aan woningen in Oldenzaal. Daarnaast wil de gemeente jonge huishoudens aantrekken en behouden. De volgende fase in de ontwikkeling van de Graven Es, is het nieuwe woongebied Gravenbeek. Dat is het gebied tussen de Wieldraaierlaan, Erve Medeboer, Harplaan, de bergingsvijver en de Hendriksmanbeek. Hiervoor is een schetsontwerp gemaakt en zijn uitgangspunten opgesteld.

De Gravenbeek is een prachtig gebied, gelegen tussen het groen en water. Het ligt naast basisschool De Bongerd, op een steenworp afstand van het winkelcentrum De Gravin en het gezondheidscentrum Vivaldi. Via de goede fietsverbindingen zijn de andere wijken, de binnenstad en het station zeer goed en in korte tijd bereikbaar. Voor auto’s is het gebied via de Wieldraaierlaan bereikbaar.

Wat gaat er gebeuren

In het woongebied Gravenbeek is ruimte voor 200 woningen. Het gaat om verschillende woningen, zoals rijwoningen, 2 onder 1 kappers, geschakelde woningen, vrijstaande woningen en appartementen. Ook reserveren wij ruimte voor woonwagens en tiny houses. Projectontwikkelaar BPD gaat een deel van de woningen realiseren, WBO Wonen wil sociale huurwoningen bouwen en de gemeente gaat bouwkavels uitgeven voor de particuliere bouw en tiny houses. De bedoeling is om vanaf 2024 te starten met de bouw van de eerste woningen. Wij gaan het gebied in fases ontwikkelen. Daarbij geven wij een grote rol aan het groen, de waterbergingen en de Hendriksmanbeek.

Onderaan deze pagina vindt u het schetsontwerp van de verkaveling.

Hoe kom ik in aanmerking voor een bouwkavel van de gemeente?

Bent u al ingeschreven voor bouwgrond? Dan ontvangt u te zijner tijd een brief over dit nieuwe bouwplan. Staat u nog niet ingeschreven? Dan kunt u zich inschrijven via oldenzaal.nl/kavels.

Hoe kom ik in aanmerking voor een koopwoning via de projectontwikkelaar?

Als u belangstelling heeft voor een projectmatige koopwoning, dan kunt u contact opnemen met de projectontwikkelaar BPD. BPD opent eind dit jaar een projectwebsite waarop geïnteresseerden zich kunnen aanmelden.

Hoe kom ik in aanmerking voor een huurwoning?

Als u belangstelling heeft voor een sociale huurwoning, dan kunt u contact opnemen met WBO Wonen. 

Laatste nieuws en planning

Het ontwerp-bestemmingsplan Gravenbeek ligt van 5 juli tot en met 15 augustus 2023 ter inzage. Eenieder kan in deze periode een zienswijze indienen.
Op 19 juli 2023 is er een inloopbijeenkomst op het stadhuis. Tussen 16.00 en 19.00 uur kunt u binnenlopen om het plan te bekijken. 

Meer informatie en contact

Wilt u meer informatie over dit bouwplan? Dan kunt u contact opnemen met Huub van Uum of John Teunissen van het team Ontwikkeling. U bereikt ze via telefoonnummer (0541) 58 81 11 of e-mailadres  info@oldenzaal.nl.

Bent u geïnteresseerd in een kavel die u van de gemeente kunt kopen en staat u nog niet ingeschreven? Dan kunt u zich inschrijven via oldenzaal.nl/kavels. Wilt u meer informatie hierover? Neem dan contact op met het team wonen via wonen@oldenzaal.nl of telefoon (0541) 58 81 11.

Contact met de gemeente

Wij werken alleen op afspraak. Maak zelf online uw afspraak of bel telefoonnummer 14 0541 tijdens kantooruren.

Heeft u een vraag en kunt het antwoord niet vinden op deze website? Neem dan contact met ons op.

Telefoon (0541) 58 81 11 of 14 0541
WhatsApp 31 6 22 86 03 83
Adres Ganzenmarkt 1, 7571 CD Oldenzaal
Postadres Postbus 354, 7570 AJ Oldenzaal

Openingstijden stadhuis

Wij werken alleen op afspraak. Maak zelf online uw afspraak of bel telefoonnummer (0541) 58 81 11

Maandag 08.30 - 20.00 uur
Dinsdag 08.30 - 17.00 uur
Woensdag 08.30 - 17.00 uur
Donderdag 08.30 - 17.00 uur
Vrijdag 08.30 - 12.30 uur

Hoe beoordeelt u onze website?

Heeft u opmerkingen over de website of mist u bepaalde informatie? Laat het ons weten. 

Reactieformulier