Bouwplannen De Graven Es Gravenbeek

De Graven Es is nog volop in ontwikkeling. Woningbouw is nodig, want er is grote behoefte aan woningen in Oldenzaal. Daarnaast wil de gemeente jonge huishoudens aantrekken en behouden. De volgende fase in de ontwikkeling van de Graven Es, is het nieuwe woongebied Gravenbeek. Dat is het gebied tussen de Wieldraaierlaan, Erve Medeboer, Harplaan, de bergingsvijver en de Hendriksmanbeek. Hiervoor is een schetsontwerp gemaakt en zijn uitgangspunten opgesteld.

De Gravenbeek is een prachtig gebied, gelegen tussen het groen en water. Het ligt naast basisschool De Bongerd, een kinderopvang, op een steenworp afstand van het winkelcentrum De Gravin en het gezondheidscentrum Vivaldi. Via de goede fietsverbindingen zijn de andere wijken, de binnenstad en het station zeer goed en in korte tijd bereikbaar. Voor auto’s is het gebied via de Wieldraaierlaan bereikbaar.

Wat gaat er gebeuren

In het woongebied Gravenbeek is ruimte voor 200 woningen. Het gaat om verschillende woningen, zoals rijwoningen, 2 onder 1 kappers, geschakelde woningen, vrijstaande woningen en appartementen. Ook reserveren wij ruimte voor woonwagens en tiny houses. Projectontwikkelaar BPD gaat een deel van de woningen realiseren, WBO Wonen wil sociale huurwoningen bouwen en de gemeente gaat bouwkavels uitgeven voor de particuliere bouw en tiny houses. De bedoeling is om eind 2024 te starten met de bouw van de eerste woningen. Wij gaan het gebied in fases ontwikkelen. Daarbij geven wij een grote rol aan het groen, de waterbergingen en de Hendriksmanbeek.

Onderaan deze pagina vindt u het schetsontwerp van de verkaveling.

Hoe kom ik in aanmerking voor een bouwkavel van de gemeente?

Bent u al ingeschreven voor bouwgrond? Dan ontvangt u te zijner tijd een brief over dit nieuwe bouwplan. Staat u nog niet ingeschreven? Dan kunt u zich inschrijven via oldenzaal.nl/kavels.

Hoe kom ik in aanmerking voor een koopwoning via de projectontwikkelaar?

Als u belangstelling heeft voor een projectmatige koopwoning, dan kunt u zich inschrijven voor de nieuwsbrief van de projectontwikkelaar BPD op www.nieuwbouw-gravenes.nl externe-link-icoon

U wordt dan door middel van een nieuwsbrief op de hoogte gehouden wanneer er nieuw aanbod komt van projectmatige woningen. 

Hoe kom ik in aanmerking voor een huurwoning?

Als u belangstelling heeft voor een sociale huurwoning, dan kunt u contact opnemen met WBO Wonen. 

Laatste nieuws en planning

Maandag 15 april 2024 is het bouwrijp maken van het gebied gestart. We verwachten dat de werkzaamheden eind 2024 klaar zijn. Dan kan de woningbouw beginnen.

In de week van 29 april 2024 sluiten we de Wieldraaierlaan af. Dat is nodig om een wegaansluiting te maken tussen de  Wieldraaierlaan en het nieuwbouwgebied. 

Verder verwachten we weinig of geen overlast voor de omwonenden en weggebruikers. Alle werkzaamheden vinden in een afgesloten gebied (groot weiland) plaats.

Meer informatie en contact

Bent u geïnteresseerd in een kavel die u van de gemeente kunt kopen en staat u nog niet ingeschreven? Dan kunt u zich inschrijven via oldenzaal.nl/kavels. Wilt u meer informatie hierover of informatie over het bouwplan? Neem dan contact op met het team wonen via wonen@oldenzaal.nl of telefoon (0541) 58 81 11.