Bromfietsrijbewijs

Heeft u een bromfietsexamen gehaald? Dan kunt u een rijbewijs aanvragen. Maak daarvoor een afspraak.

Beschrijving

Met een bromfietsrijbewijs, categorie AM, mag u op een brommer, snorfiets of brommobiel rijden. U haalt een bromfietsrijbewijs door bij het CBR een theorie-examen en praktijkexamen te halen. U kunt dit doen vanaf uw 16e jaar. Heeft u al een ander rijbewijs? Dan mag u in Nederland ook op een bromfiets, snorfiets of brommobiel rijden. Voor een bijzondere bromfiets, zoals een segway, heeft u geen (bromfiets)rijbewijs nodig. Wel moet uw bromfiets een verzekeringsplaatje hebben.

Maak online een afspraakexterne-link-icoon. Wilt u liever niet online de afspraak inplannen, dan kunt u dat ook telefonisch doen via telefoonnummer (0541) 58 81 11.

Aanvragen

Om een bromfietsrijbewijs aan te vragen, heeft u nodig:

  • Uw identiteitsbewijs (paspoort, ID-kaart of rijbewijs)
  • Een pasfoto. De pasfoto mag op de dag van de aanvraag niet ouder zijn dan 6 maanden. 
  • Als u uw rijbewijs vernieuwt (verlengt): het rijbewijs dat u al hebt
  • Bankpas of contant geld. U betaalt gelijk bij de aanvraag

Kosten

Een rijbewijs kost € 51,10. Bij een spoedaanvraag betaalt u € 39,65 extra.

Hoe lang duurt het?

Nadat u het examen heeft gehaald, kunt u de volgende werkdag het bromfietsrijbewijs aanvragen bij de gemeente. Na 5 werkdagen kunt u het nieuwe rijbewijs ophalen. U ontvangt een sms of mail zodra het document bij ons binnen is.

Heeft u het rijbewijs sneller nodig? Het is mogelijk een rijbewijs met spoed aan te vragen. Als u het rijbewijs vóór 14.00 uur aanvraagt, kunt u het meestal de volgende werkdag ophalen.

U heeft 3 maanden de tijd om uw rijbewijs op te halen.