Bushaltes in Oldenzaal Rookvrij

09 januari 2024
Laatste nieuws in Oldenzaal

Gemeente Oldenzaal neemt een voortrekkersrol in het streven naar een Rookvrije Generatie in de stad door op 10 januari te starten met het rookvrij maken van lokale bushaltes. Deze aanpak is een cruciale stap om kinderen in een rookvrije omgeving te laten opgroeien en om het stoppen met roken te bevorderen.


Wethouder Murat Yildirim plaatst bij de bushalte aan de Vos de Waelstraat een eerste stoeptegel van de ‘Rookvrije Generatie’. Door het rookvrij maken van bushaltes wordt een duidelijk signaal afgegeven: een gezonde en rookvrije leefomgeving is essentieel voor de toekomstige generaties.

Bewustwording; roken als niet normaal gaan zien


De gemeente sluit hiermee aan bij de Provincie Overijssel die alle provinciale bushaltes rookvrij maakt. Na de bushalte aan de Vos de Waelstraat krijgen ook de andere lokale bushaltes een stoeptegel van de Rookvrije Generatie. Wethouder Murat Yildirim: “De stoeptegels worden vooral geplaatst om bewustwording te creëren. We willen op deze manier de zichtbaarheid van een rookvrije leefomgeving vergroten en stimuleren om het roken als niet normaal te gaan zien.”

Ontmoedigen en stimuleren


Wethouder Yildirim vervolgt: “Zien roken, doet roken. Daarom willen we als gemeente onze bijdrage leveren aan dat het vanzelfsprekend wordt dat kinderen rookvrij opgroeien. We gaan samen op weg naar een Rookvrij Gemeente. We kiezen hierbij in eerste instantie voor ontmoedigen en stimuleren in plaats van verbieden en handhaven.”