Carnaval in de Boeskoolstad

Carnaval gef oonze Boeskoolstad kleur!

Eens per jaar barst het carnaval weer los in de Boeskoolstad. Dree dolle daag’n lang vieren Boeskoolmennekes, Boeskoolwiefkes en vele andere carnavalsvierders feest in het bruisende Oldenzaal! 

Dree dolle daag’n

Elk jaar staat Oldenzaal 3 dagen op zijn kop. De burgemeester levert de sleutel van de stad in en de Stadsprins is de baas in de stad. Aan het einde van deze 3 dagen krijgt de burgemeester de sleutel terug. 

  • Zaterdag  - Intocht Stadsprins en Slöttelzaterdag
  • Zondag - Grote Twentse Carnavalsoptocht
  • Maandag  - Rosenmontag en kinderoptocht
  • Dinsdag  - Bokverbranden
test

Ontvangst Jeugdhoogheden

De burgemeester ontvangt ieder jaar alle Jeugdhoogheden van de Oldenzaalse basisscholen in het stadhuis.

Grote Twentse Carnavalsoptocht

Op zondag trekt de Grote Twentse Carnavalsoptocht door Oldenzaal. Deze kilometerslange optocht van praalwagen, loopgroepen en eenlingen staat garant voor een geweldig spektakel. Meer dan 100.000 mensen genieten van het enthousiasme, de creativiteit, humor en muziek van de deelnemers.

Voorkom gehoorschade en geluidsoverlast

Pijn aan het gehoor komt steeds vaker voor. ‘Carnaval-tinnitus’ ontstaat wanneer u een tijd lang in veel lawaai bent geweest. Er ontstaat dan een ruis of fluittoon ‘in uw oren’. Deze geluiden verdwijnen meestal na rust, maar wie vaak in veel lawaai is, loopt het risico dat de tinnitusklachten niet verdwijnen. Door de muziek zachter te zetten, bescherming te dragen en rekening te houden met elkaar, zorgen we samen voor een pijnvrij gehoor en geweldig carnaval!  Daarom zeggen wij: Leu, doot toch heanig an met ‘t geluud! In oonz’n oor’n gin getuut!

Wist u dat…

Wist u dat carnaval voor het eerst in 1954 werd gevierd in Oldenzaal? En dat carnaval immaterieel erfgoed is? Lees meer over de historie van carnaval in de Canon van Nederlandexterne-link-icoon

Meer info

Op uitinoldenzaal.nlexterne-link-icoon staat alle informatie over de carnavalsactiviteiten in de Boeskoolstad.

Vragen?

U kunt contact met ons opnemen via telefoonnummer (0541) 58 81 11 of communicatie@oldenzaal.nl

carnaval-2017