default iconCirculaire economie: wat kunnen bedrijven, scholen en instellingen doen?

De circulaire economie is in opkomst. Nederland heeft als missie om in 2050 volledig circulair te werken. Een uitdaging voor ondernemend Oldenzaal, maar ook iets wat kansen biedt. Juist nu is duurzaamheid iets waar organisaties zich in kunnen onderscheiden. Samen maken we het verschil. Door in te zetten op duurzaam ondernemen en bewustwording en educatie.

De gemeente Oldenzaal werkt graag samen met lokale bedrijven, scholen en instellingen op het gebied van duurzaamheid en circulariteit. Zo zijn er verschillende duurzame initiatieven waar u aan kunt deelnemen. Op deze pagina zetten we ze voor u op een rij. Heeft u zelf een duurzaam idee? Iets waarmee we Oldenzaal nóg duurzamer kunnen maken? Laat het ons weten via duurzaam@oldenzaal.nl.

Initiatieven

Maatschappelijk verantwoord inkopen (MVI)

De Gemeente Oldenzaal koopt bewust en maatschappelijk in. Iets wat we alle ondernemers in Oldenzaal adviseren. Maatschappelijk verantwoord inkopen, ook wel duurzaam inkopen genoemd, houdt in dat de prijs niet de enige bepalende factor is bij de zaken die we inkopen. In plaats daarvan kijken we naar de effecten op het milieu en sociale aspecten. Laat u inspireren door de landelijke richtlijnen voor duurzaam inkopen.

Duurzaamheid binnen uw organisatie

Als organisatie kunt u tal van maatregelen treffen om duurzamer om te gaan met de producten die binnen de organisatie worden gebruiken. Denk aan het recyclen van koffiebekers, het inzetten van fietskoeriers, het zoveel mogelijk vermijden van vaak onnodige verpakkingen en natuurlijk het scheiden van afval.

Global Deals

De gemeente sloot in 2019 met alle scholen in het primair onderwijs een Global Deal. Hiermee beloven scholen duurzame maatregelen te treffen, waaronder het scheiden van afval. Een onderdeel van de Global Deal is daarnaast dat we als gemeente inzetten op meer bewustzijn rondom afval, duurzaamheid en circulariteit. Dit doen we in de vorm van lespakketten, die aansluiten bij de internationale Global Goals. Zo hebben we afvalcontainers en bijbehorend lesmateriaal beschikbaar gesteld in samenwerking met afvalverwerker Twente Milieu.

Global goals

In de gemeente Oldenzaal zetten we in op het verduurzamen van consumptie en productiepatronen.

Global goals gemeente

De gemeente Oldenzaal is een Global Goals gemeente. Dat betekent dat we de 17 Duurzame Ontwikkelingsdoelen van de Verenigde Naties (SDG’s) omarmen. Lees meer op de pagina Oldenzaal4GlobalGoals.

Contact met de gemeente

Wij werken alleen op afspraak. Maak zelf online uw afspraak of bel telefoonnummer 14 0541 tijdens kantooruren.

Heeft u een vraag en kunt het antwoord niet vinden op deze website? Neem dan contact met ons op.

Telefoon (0541) 58 81 11 of 14 0541
WhatsApp 31 6 22 86 03 83
Adres Ganzenmarkt 1, 7571 CD Oldenzaal
Postadres Postbus 354, 7570 AJ Oldenzaal

Openingstijden stadhuis

Wij werken alleen op afspraak. Maak zelf online uw afspraak of bel telefoonnummer (0541) 58 81 11

Maandag 08.30 - 20.00 uur
Dinsdag 08.30 - 17.00 uur
Woensdag 08.30 - 17.00 uur
Donderdag 08.30 - 17.00 uur
Vrijdag 08.30 - 12.30 uur

Hoe beoordeelt u onze website?

Heeft u opmerkingen over de website of mist u bepaalde informatie? Laat het ons weten. 

Reactieformulier