Containertuintjes

Heeft u ze al gezien? De tuintjes rondom de ondergrondse container in de stad? Dat kan ook in uw wijk! 

Wat houdt het in?

Een containertuintje is een kleine, groene ruimte rondom een ondergrondse afvalcontainer. Het idee is simpel maar effectief. Door de ruimte rondom deze containers groener te maken, zorgen niet alleen voor een mooier straatbeeld, maar ontmoedigen we ook het bijplaatsen van afval naast de containers. Daarnaast kunt u het tuintje gezellig met de rest van de buurt onderhouden. Het is dus een win-win situatie: meer groen, meer sociale contacten en minder zwerfafval! 

Adopteer een containertuintje

Dit unieke project biedt de kans om direct bij te dragen aan een schonere en groenere buurt. U adopteert samen met uw buurt een stukje groen rondom de ondergrondse containers. 

Hoe werkt het?

De gemeente Oldenzaal zorgt voor de aanleg van het containertuintje. Het is aan u, om het tuintje te onderhouden. Dit houdt in dat u zorgt voor het water geven, onkruid wieden en het algemene onderhoud om het tuintje in topconditie te houden.

Uw bijdrage aan een mooier Oldenzaal!

Door een containertuintje te adopteren, draagt u bij aan een leefbare en duurzame stad. Samen maken we Oldenzaal niet alleen mooier, maar ook milieubewuster. Daarnaast is het een prachtige kans om te verbinden met uw buren en samen te werken aan een groenere buurt. 

Voorbeeldtuintje 

Bent u benieuwd geworden en wilt u eens kijken hoe zo’n containertuintje eruit ziet? Kom dan langs bij het stadhuis. Daar staan containertuintjes, die makkelijk kunnen worden verplaatst naar uw wijk.

Contact

Bent u geïnteresseerd om deel uit te maken van dit prachtige project? Neem dan contact op met ons via (0541) 58 81 11 of mail naar info@oldenzaal.nl.

Laten we samenwerken aan een groener, schoner en mooier Oldenzaal!