Duurzaam bouwen

Wanneer u een nieuwe woning gaat bouwen, wilt u een huis neerzetten waar u oud kunt worden. U denkt na over de indeling en hoeveel slaapkamers er moeten komen, maar heeft u ook gedacht aan uw energieverbruik in de toekomst? Door nu maatregelen te nemen, bespaart u in de toekomst energie en geld. Zo verdienen uw investeringen zich snel terug.

Isolatie

Isolatie is de basis voor een duurzame woning. Zorg voor een optimale isolatie van het dak, de muren en de vloer en uw woning is comfortabel en energiezuinig. Nu investeren in goede isolatie, is straks een lagere energierekening!

Verwarming

Lage temperatuurverwarming, zoals vloer- of wandverwarming, zorgt voor een comfortabele temperatuur in huis, zonder radiatoren. Deze verwarming is goed te combineren met bijvoorbeeld een duurzame warmtepomp die warmte uit bijvoorbeeld de buitenlucht of de bodem haalt. U heeft dan geen gas meer nodig voor de verwarming en warm water. Dat is een toekomstbestendige investering!

Zonne-energie

Zonnepanelen zetten zonlicht om in energie. Zo kunt u zelf de energie produceren die u nodig heeft. Bij nieuwbouw kunt u bij de bouw al rekening houden met de installatie van zonnepanelen, zodat ze netjes in het dak kunnen worden verwerkt.

Duurzaam denken

Dit is nog maar een greep uit de mogelijkheden om duurzaam te bouwen. De techniek staat niet stil en elke keer komen er nieuwe mogelijkheden om woningen te verduurzamen. Maar het begint bij duurzaam denken; zorgen dat duurzaamheid op de prioriteitenlijst staat bij het bouwen van uw huis. Vraag ernaar bij uw aannemer en installateur, zij kunnen u verder helpen om uw huis comfortabel en energiezuinig te bouwen. Ook kunt u natuurlijk gratis en onafhankelijk advies krijgen bij het Duurzaam Bouwloketexterne-link-icoon.

Subsidie

De overheid stimuleert duurzaamheid. Voor duurzaam bouwen zijn subsidies beschikbaar. Ziet u door de bomen het bos niet meer? Op de site van de Energiesubsidiewijzerexterne-link-icoon ziet u eenvoudig van welke subsidie u gebruik kunt maken.