Fietsinformatiedag

Fietsinformatiedag

Voorlichting fiets

Bent u 55-plusser en wilt u prettig, met plezier en veilig blijven fietsen? Geef u dan op voor de eerstvolgende Fietsinformatiedag.

Op vrijdag 8 september 2023 hield de Fietsersbond samen met de gemeente Oldenzaal een Fietsinformatiedag in Oldenzaal. De deelnemers vonden het weer een leerzame en gezellige dag. Doet u de volgende keer mee? U kunt zich alvast aanmelden. 

Een dag vol informatie en tips over langer, veiliger en gezonder blijven fietsen


’s Ochtends leert u oefeningen voor sterke en soepele spieren. Daarnaast krijgt u voorlichting over verschillende soorten fietsen en een verkeerspresentatie met een quiz. Tussen de middag wordt u een lunch aangeboden. ‘s Middags is er aandacht voor de afstelling van uw fiets. Een goede afstelling en bandenspanning is belangrijk om soepel en makkelijk te fietsen. Op een fietsparcours kunt u oefeningen doen en krijgt u praktische tips. Aan het einde van de middag kunt u deelnemen aan een leuke groepsfietstocht die wordt afgesloten met een kopje koffie of thee.

De kosten zijn € 7,50 euro (inclusief koffie/thee en lunch). Dit bedrag kunt u vooraf contant betalen aan de fietsdocent. De deelname is op uw eigen fiets en op eigen risico.

Bent u geïnteresseerd in de eerstvolgende Fietsinformatiedag?

Meld u dan aan bij de gemeente Oldenzaal via telefoonnummer (0541) 58 81 11 of e-mailadres info@oldenzaal.nl. Geef daarbij aan dat het om de Fietsinformatiedag gaat. Vermeld ook uw naam, adres, telefoonnummer en e-mailadres.