Grönefeld ontvangt gouden erepenning

21 november 2023
Laatste nieuws in Oldenzaal

Op 21 november 2023 reikt burgemeester Patrick Welman de gouden erepenning met bijbehorende oorkonde uit aan Grönefeld B.V. De uitreiking vindt plaats tijdens een werkbezoek dat het college van B&W brengt aan het bedrijf.

“De naam Grönefeld is al sinds 1912 een gevestigde naam in Oldenzaal. Johan Grönefeld startte in 1912 als horlogemaker in de schaduw van de oude toren van de Plechelmusbasiliek. Na zijn overlijden werd de zaak als juwelier voortgezet door zoon Johannes (Sjef). Inmiddels wordt het bedrijf geleid door de 3e generatie Grönefeld, Tim en Bart. Grönefeldis al jarenlang een nationaal èn internationaal visitekaartje van Oldenzaal en verdient dan ook waardering van de gemeente Oldenzaal in de vorm van een gouden erepenning!”, aldus burgemeester Patrick Welman.

Sinds 2009 een wereldwijd begrip

Broers Tim en Bart lanceerden in 2009 het horlogemerk Grönefeld. Met hun handgemaakte ontwerpen hebben ze inmiddels meerdere prestigieuze internationale prijzen in de wacht gesleept. Grönefeld is al meer dan 100 jaar een begrip in Oldenzaal en sinds 2009 zelfs een wereldwijd begrip.