document icon Hulp bij invullen van formulieren

Heeft u moeite met het invullen van formulieren of het begrijpen van brieven? Dan kunt u gebruik maken van de formulierenservice Oldenzaal. Zij helpen u bij het invullen van documenten, zoals bijvoorbeeld de digitale aanvraag voor een uitkering. Ook bieden zij hulp bij het goed lezen van brieven van instanties.

Waarom een formulierenservice?

De overheid doet steeds meer via het internet en u kunt daar gebruik van maken. Of het nu gaat om het aanvragen van huurtoeslag, het aanvragen van zorg, om werk zoeken of het doorgeven van een verhuizing. Veel mensen weten dat niet of vinden het nog wat moeilijk. Op dit soort momenten kunt u de formulierenservice inschakelen. De mensen die u helpen gaan vertrouwelijk met uw gegevens om. Advies en ondersteuning is gratis en het verplicht u niets.

Afspraak maken?

Op de website van Impuls leest u de locaties en openingstijden van de formulierenservice. Wilt u liever een persoonlijke afspraak maken? Neem dan contact op met Impuls (0541) 57 14 14. Zij plannen dan een afspraak voor u in. Vergeet uw legitimatiebewijs en DigiD niet mee te nemen naar uw afspraak.

Of ga naar het Informatiepunt Digitale Overheid bij de bibliotheek

In de bibliotheek in Oldenzaal vindt u het Informatiepunt Digitale Overheid (IDO). Bij het IDO kunt u hulp krijgen om zaken met de overheid te regelen via internet. Elke donderdagmiddag van 13.00 tot 16.00 uur is er in de bibliotheek Oldenzaal een spreekuur Informatiepunt Digitale Overheid. De hulp is gratis, ook als u geen lid bent van de bibliotheek.