Hulp bij invullen van formulieren

Hebt u moeite met het invullen van formulieren of het begrijpen van brieven? Dan kunt u gebruik maken van de formulierenservice Oldenzaal. Zij helpen u bij het invullen van documenten, zoals bijvoorbeeld de digitale aanvraag voor een uitkering. Ook bieden zij hulp bij het goed lezen van brieven van instanties..

Waarom een formulierenservice?

Om een voorziening aan te kunnen vragen, moet u vaak een aanvraagformulier invullen. Dat is soms een hele klus, waarbij u wel wat hulp kunt gebruiken. Ook het lezen van formele brieven is voor velen ingewikkeld. Op dit soort momenten kunt u de formulierenservice inschakelen. De mensen die u helpen, gaan vertrouwelijk met uw gegevens om.

Welke formulieren komen in aanmerking?

U bent met alle formulieren uit het sociale domein welkom. Denk bijvoorbeeld aan aanvragen voor een bijstandsuitkering of langdurige zorg. Ook kunt u terecht voor het kwijtscheldingsformulier belastingen.  Advies en ondersteuning van de Formulierenservice is gratis, en het verplicht u tot niets.

Hebt u interesse om ons team van de formulierenservice als vrijwilliger te versterken? Humanitas en Impuls zijn op zoek naar u! Neem voor meer informatie contact op, telefoon: (0541) 57 14 14.

Waar kan ik terecht?

U kunt de formulierenservice op de volgende plaatsen vinden:

  • Michgoriushuis, Marktstraat 10-12 te Oldenzaal
    Donderdagmiddag van 14.00 uur tot 15.30 uur.
  • Maatschappelijk Plein, Stadhuis Oldenzaal
    Vrijdagochtend van 10.00 uur tot 12.00 uur.
    Er is een Arabische tolk aanwezig.

Wilt u liever een persoonlijke afspraak maken? Neem dan contact op met Impuls (0541) 57 14 14. Zij plannen dan een afspraak voor u in. Vergeet uw legitimatiebewijs en DigiD niet mee te nemen naar uw afspraak.