Kaltersweide

6 kavels bouwplan Kaltersweide (meer informatie zie interactieve kaart) 

De gemeente Oldenzaal start binnenkort met de uitgifte van kavels in de wijk De Thij. Het gaat om het uitgiftegebied Kaltersweide, tussen de Tijweg en de Sportlaan.  Daar geeft de gemeente 6 royale kavels uit voor vrijstaande woningen. 

Ruim wonen? U krijgt nu een unieke kans om een eigen huis te bouwen op een kavel van ruim 1200 m2 tot ruim 1750 m2. De 6  kavels liggen allemaal aan de rand van de wijk De Thij. Ze bieden volop mogelijkheden voor het bouwen van  een landhuis, villa of semibungalow. 

Bekijk de kavelkaartexterne-link-icoon. Hierop vindt u meer informatie over bouwvoorschriften, maatvoering en bestemmingsplan. 

Kaltersweide is een kleinschalig woongebied aan de rand van de Thij. Op steenworp afstand liggen de hockeyvelden. Andere voorzieningen zoals scholen, winkels en gezondheidscentra zijn op korte afstand te vinden. Het buitengebied bevindt zich bijna in de achtertuin. Het Hulsbeek biedt legio sport- en recreatiemogelijkheden.

Op de fiets bent u binnen 10 minuten in het centrum van Oldenzaal. Met de auto bent u binnen een paar minuten op de A1.

Wat gaat er gebeuren

Aan de Kaltersweide en de Tijweg had de gemeente 12 ruime kavels gereserveerd voor wijkers. Wijkers zijn mensen die een woning kunnen herbouwen, omdat zij door herontwikkelingen moeten verhuizen. 6 van deze kavels verkoopt de gemeente nu als vrije sector kavel. De overgebleven 6 kavels blijven beschikbaar voor wijkers. 

Laatste nieuws en planning

In december 2023 heeft de toewijzing van de kavels plaatsgevonden en hebben de kandidaten de kavels in optie gekregen.

Meer informatie en contact

Wilt u meer informatie of heeft u nog vragen? Neem dan contact op via wonen@oldenzaal.nl of telefoon (0541) 58 81 11.