Lancering Oldenzaal 2040!

18 juni 2024
Laatste nieuws in Oldenzaal

De toekomstvisie Oldenzaal 2040 is af! Iedere Oldenzaler: inwoner, ondernemer, scholier, maatschappelijke organisatie, vereniging, vrijwilliger, maar ook de bezoeker aan Oldenzaal heeft de afgelopen maanden zijn of haar idee over Oldenzaal in 2040 kunnen delen. Al deze inbreng van de afgelopen maanden is verwerkt en gebundeld in één toekomstvisie: één kompas voor de stad Oldenzaal. Deze wordt op zaterdag 22 juni in De Vijfhoek gelanceerd door burgemeester Patrick Welman. 

Samen doen en samen zijn, dat vinden we in Oldenzaal belangrijk. We zijn trots op onze stad en alles wat we al hebben. Om dat te behouden, moeten we blijven ontwikkelen, want stilstand is achteruitgang. Uit alle inbreng komt onder andere naar voren dat we in 2040 als Oldenzalers samen verantwoordelijk zijn voor onze gezondheid en ons geluk. Oldenzaal in 2040 is een ondernemende stad waar altijd iets te beleven valt. En een groene en koele stad. Waar je vooral met de fiets en het OV reist. 

Een kompas voor de stad 

Uitgangspunt was een visie voor en door Oldenzalers. Oldenzalers konden meedenken door bijvoorbeeld een online enquête of antwoordkaart in te vullen. Maar ook via bijeenkomsten, gesprekken en een peiling op de Stem van Oldenzaal. Dat levert uiteindelijk de toekomstvisie Oldenzaal 2040 op. Het is geen visie vol futuristische vergezichten. Het is een kompas die ons helpt de juiste keuzes te maken voor de toekomst van onze stad. Het is de basis voor het beleid van de gemeente. En het is ook een visie die iedere organisatie, vereniging en ondernemer in Oldenzaal kan gebruiken als basis voor eigen toekomstig beleid en keuzes. 

Lancering Oldenzaal 2040: komt u ook? 

Wanneer: 
22 juni 2024 
Locatie: 
De Vijfhoek voor de bieb 
Tijdstip: 
13.00 uur t/m 14.00 uur 

Iedereen is welkom! Burgemeester Patrick Welman lanceert de toekomstvisie Oldenzaal 2040 samen met de jeugdraad. Ook is professor dr. Gert-Jan Hospers aanwezig. Hij vertelt over hoe de toekomstvoorspelling zich vertaalt naar een toekomstvoorstelling.