adult iconLeden Rekenkamercommissie

De commissie bestaat uit drie leden: 

  • de heer drs. G.H.A.M. Lohuis (Fons)  Lohuis (voorzitter)
  • de heer M. Loman (Mike) Loman (lid)
  • de heer dr. J. Kort (Jelle) Kort (lid)                                

Onderstaand stellen de leden zichzelf voor:

  • Fons Lohuis, geboren in Ootmarsum (1950), gehuwd, 2 kinderen, woonachtig in Zenderen. Twents Carmellyceum Oldenzaal, HBO sociaal-maatschappelijk werk Enschede , militaire dienst , Universiteit Nijmegen, staats- en bestuursrecht/bestuurskunde(1980). Gemeenten Borne en Hengelo, docent staats- en bestuursrecht Saxion Hogescholen, secretaris Raad van Bestuur/hoofd stafbureau Saxion Hogescholen, concernstaf gemeente Enschede, programmamanager team Economie Regio Twente. Motivatie voor het rekenkamerwerk is het versterken van het functioneren van de lokale overheid.
  • Ik ben Mike Loman, ik ben 47 jaar oud en woon met mijn vrouw en drie dochters in Ootmarsum. Al meer dan 15 jaar ben ik werkzaam in het lokaal bestuur, eerst als ambtenaar bij de gemeente Sittard-Geleen, vervolgens als adviseur bij Deloitte Consultancy en sinds eind 2017 als zelfstandig adviseur. Tijdens mijn jaren als adviseur heb ik veel ervaring opgedaan met het doen van onderzoek, waaronder ook het uitvoeren van rekenkamer, en adviezen bij gemeenten. Mijn motivatie om zitting te nemen in de rekenkamercommissie is mijn betrokkenheid bij het lokaal bestuur. Ik wil graag mijn kennis en kunde inzetten in een maatschappelijke relevante functie in de regio waar ik woon.
  • Jelle Kort, geboren in 1984, een Fries in Twente, met een vrolijk gezin wonend en werkend in Enschede. Aldaar heb ik bestuurskunde gestudeerd aan de UT, omdat ik al van jongs af aan geboeid ben door hoe wij het goed kunnen regelen met elkaar. Vervolgens ben ik onderzoeker geworden en heb ik mij met name gericht op de politie en het strafrechtelijk systeem. Van 2010 tot 2022 ben ik raadslid geweest in de gemeente Enschede. Sindsdien ben ik algemeen lid van de rekenkamercommissie van Oldenzaal, Dinkelland en Losser. Ook daar probeer ik in het algemeen belang aan het systeem te werken in plaats van erin, en met behulp van de deskundigheid van collega’s en onderzoekers belangrijke lessen te leren voor de toekomst.

De rekenkamercommissie wordt ambtelijk ondersteund door een secretaris:

  • De heer M. van Lagen (Mart) van Lagen. 

De rekenkamercommissie is te bereiken via:

Contact met de gemeente

Wij werken alleen op afspraak. Maak zelf online uw afspraak of bel telefoonnummer 14 0541 tijdens kantooruren.

Heeft u een vraag en kunt het antwoord niet vinden op deze website? Neem dan contact met ons op.

Telefoon (0541) 58 81 11 of 14 0541
WhatsApp 31 6 22 86 03 83
Adres Ganzenmarkt 1, 7571 CD Oldenzaal
Postadres Postbus 354, 7570 AJ Oldenzaal

Openingstijden stadhuis

Wij werken alleen op afspraak. Maak zelf online uw afspraak of bel telefoonnummer (0541) 58 81 11

Maandag 08.30 - 20.00 uur
Dinsdag 08.30 - 17.00 uur
Woensdag 08.30 - 17.00 uur
Donderdag 08.30 - 17.00 uur
Vrijdag 08.30 - 12.30 uur

Hoe beoordeelt u onze website?

Heeft u opmerkingen over de website of mist u bepaalde informatie? Laat het ons weten. 

Reactieformulier