Meldpunt Zorgwekkend Gedrag Twente

Maakt u zich zorgen om iemand omdat iemand zorgwekkend gedrag vertoond? Denkt u dat deze persoon psychische hulp nodig heeft? Neem dan contact op met het Meldpunt Zorgwekkend Gedrag Twenteexterne-link-icoon. Het meldpunt onderzoekt of er hulp nodig is en welke hulp nodig is. Is er sprake van een gevaarlijke situatie? Bel dan 112.

Melden van zorgwekkend gedrag

U kunt het meldpunt bellen van maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 17.00 uur via telefoonnummer: (053) 487 69 69. Buiten kantoortijden kunt u online een melding doen: Melding Zorgwekkend gedrag - GGD Twenteexterne-link-icoon

Wat is zorgwekkend gedrag?

Elke situatie met zorgwekkend gedrag ziet er anders uit. Denk bijvoorbeeld aan een buurman die in de war lijkt, en niet goed voor zichzelf of zijn huis zorgt. Of aan een tante die steeds vaker met blote voeten op straat loopt, en al een paar keer haar huissleutels kwijt was. Of aan iemand waarvan je weet dat hij schulden heeft, die je steeds minder ziet en zijn gordijnen dichthoudt. Vaak is er sprake van een aandoening, een beperking of een combinatie van problemen. Hierdoor kan iemand (tijdelijk) de grip op zijn of haar leven verliezen.

Waarom zorgwekkend gedrag melden?

Het is belangrijk zorgwekkend gedrag te melden voordat de situatie ernstig wordt. Iemand kan dan zo snel mogelijk hulp krijgen. Het meldpunt onderzoekt samen met zorgaanbieders, de wijkagent, wijkteams, het Veiligheidshuis en de familie of naaste omgeving of er hulp nodig is.

Meer informatie?

Meer informatie over zorgwekkend gedrag leest u op de website van  de Rijksoverheidexterne-link-icoon. Op de website van de GGD vindt u meer informatie over het meldpunt Zorgwekkend Gedrag Twenteexterne-link-icoon.