Opfriscursus automobilisten 50+

Bent u 50-plusser? Dan is het vast een tijd geleden dat u uw rijbewijs heeft gehaald. Wilt u uw kennis en rijvaardigheid opfrissen? Meld u dan aan voor de opfriscursus automobilisten. De afdeling Oldenzaal van Veilig Verkeer Nederland organiseert elk jaar deze cursus voor automobilisten van 50 jaar en ouder.

Bijblijven is belangrijk


Sommige verkeersregels zijn veranderd en het is steeds drukker geworden in het verkeer. Ook sluipt de routine er in de loop van de jaren in en passen we verkeersregels niet altijd goed toe. U kunt “bijblijven” door uw kennis op te frissen tijdens deze leerzame en gezellige cursus.

De inhoud van de cursus


De cursus bestaat uit:

  • 2 theorielessen waarin een instructeur de nieuwe verkeersregels uitlegt en verkeerssituaties bespreekt. Deze lessen zijn bij café De Boom aan de Bentheimerstraat 43 in Oldenzaal.
  • Een praktisch gedeelte met uw eigen auto samen met een gecertificeerde rij-instructeur. 

Deze cursus is puur bedoeld als opfrisser en heeft uiteraard geen gevolgen voor uw rijbewijs.

De kosten voor de cursus

De eigen bijdrage voor de deelnemers is € 15,00, contant te betalen op de 1e cursusdag. Deze cursus is mede mogelijk door een bijdrage van de Provincie Overijssel en de gemeente Oldenzaal. 

Aanmelden of meer informatie


De training heeft onlangs plaatsgevonden. U kunt zich wel alvast aanmelden voor een volgende training. Dan krijgt u bericht zodra een training wordt ingepland. Aanmelden kan bij Janneke Tammenga van Veilig Verkeer Nederland, afdeling Oldenzaal. U bereikt haar via e-mailadres tammengahaan@caiway.nl of telefonisch via(0541) 51 01 90. Zij kan u ook meer informatie geven over de cursus.