Parkeeronderzoek binnenstad

05 december 2023
Laatste nieuws in Oldenzaal

De gemeente Oldenzaal vraagt via een onderzoek de mening van inwoners en ondernemers over parkeren in de binnenstad. Zo’n onderzoek is nodig, omdat de binnenstad door de jaren heen is veranderd. Winkels hebben plaatsgemaakt voor woningen en er is meer groen in de stad gekomen. Ook staan er grote projecten op stapel zoals de herontwikkeling van het gebied bij de Langestraat en het Singelpark. De parkeerbehoefte verandert mee en is niet voor iedereen hetzelfde. Maar een mooie en aantrekkelijke binnenstad is voor iedereen belangrijk: bezoekers, bewoners, bedrijven, vastgoedpartijen en de gemeente.

Vragenlijst parkeeronderzoek

Daarom wil de gemeente graag weten hoe mensen het parkeren in de binnenstad ervaren. Het parkeeronderzoek maakt deel uit van een groter plan om te komen tot een groene, bereikbare en  aantrekkelijke binnenstad. De gemeente vraagt inwoners en ondernemers de online vragenlijstexterne-link-icoon in te vullen. Een papieren vragenlijst invullen kan natuurlijk ook, deze ligt bij de receptie van het stadhuis.  

“Wie in de binnenstad moet zijn, vindt niet altijd snel een parkeerplek. Dat is niet alleen vervelend voor bezoekers, maar ook voor de ondernemers in de binnenstad. We willen voldoende parkeergelegenheden voor auto’s en fietsen, maar tegelijkertijd willen we ook meer groen/plekken om prettig te verblijven.” zegt wethouder Evelien Zinkweg. “Met dit onderzoek, dat een van de acties is uit het actieprogramma van de Stadsnoabers, hopen we een goed beeld te krijgen van de behoefte rondom het parkeren in de binnenstad. Inwoners en ondernemers helpen ons daarom enorm door de vragenlijst in te vullen!”

Verloting Oldenzaal-bonnen

Onder de deelnemers worden 3 Oldenzaal-bonnen verloot ter waarde van € 25.
Meedoen kan tot en met vrijdag 22 december.