Paspoort, id-kaart of rijbewijs verloren

Het kan gebeuren dat uw paspoort, identiteitskaart of rijbewijs gestolen is of dat u deze bent kwijtraakt. In geval van vermissing in Nederland hoeft u geen aangifte te doen bij de politie. U kunt een verklaring van vermissing invullen bij de gemeente. Dit is alleen mogelijk bij Nederlands documenten. U kunt er ook voor kiezen om online uw vermissing door te geven met uw DigiD. Doe dit zo snel mogelijk om misbruik te voorkomen. Als er sprake is van een misdrijf adviseren wij om wel aangifte te doen bij de politie.

Melding

U kunt de vermissing van uw reisdocument of rijbewijs online doorgeven met DigiD. 

Let op! De vermissing van uw document wordt na het online doorgeven direct verwerkt om misbruik te voorkomen. Hierna kunt u het document niet meer gebruiken. Ook niet als u het document toch terugvindt. Het gebruik van een als vermist opgegeven document is strafbaar. 

Hulp nodig?

Kunt u wel wat hulp gebruiken bij deze online aanvraag of melding?  Elke donderdagmiddag van 13.00 tot 16.00 uur is er in de bibliotheek Oldenzaal een spreekuur Informatiepunt Digitale Overheid. De collega’s van de bieb helpen u graag! U kunt ook terecht bij de formulierenservice bij Impuls of op het stadhuis.

Vermissing persoonlijk doorgeven

Wilt u liever langskomen om de vermissing door te geven, dan is dat ook mogelijk. U kunt daarna meteen een nieuw document aanvragen.  Maak hiervoor eerst online een afspraak.  U kunt ook telefonisch een afspraak maken via telefoonnummer (0541) 58 81 11.

Kosten

Het doorgeven van een vermissing van uw reisdocument of rijbewijs is gratis.

Bijzonderheden

Heeft u een reisdocument of rijbewijs als vermist opgegeven en vindt u deze later terug? Dan moet u het document inleveren bij de gemeente. Bent u uw document verloren en bent u bang voor identiteitsfraude? Geef dat dan aan bij de politie. Meer informatie vindt u ook op de  website van de Rijksoverheidexterne-link-icoon.

Bent u uw paspoort of identiteitskaart kwijtgeraakt in het buitenland? Doe dan direct aangifte bij de plaatselijke politie en vraag om een bewijs. Vraag ook een nieuw of tijdelijk reisdocument aan bij een Nederlandse ambassade of consulaat.