Schoolkinderen herdenken bevrijding van Oldenzaal

26 maart 2024
Laatste nieuws in Oldenzaal

Oldenzaal is op 2 april 1945 bevrijd van de Duitse bezetter. Jaarlijks is er op de begraafplaats aan de Hengelosestraat met groepen 8 van Oldenzaalse basisscholen een herdenking.

De herdenking

 Dit jaar verzorgen de kinderen van de SBO De Windroos de herdenking. De bijeenkomst begint om 10.00 uur. Na het hijsen van de bevrijdingsvlag volgt een toespraak van burgemeester Patrick Welman. Daarna is er een rondgang langs de graven van de gevallenen die actief betrokken zijn geweest bij de bevrijding van Oldenzaal. Hierbij worden ook op de graven van de slachtoffers die omgekomen zijn bij de explosie op de Groote Markt tijdens het bevrijdingsfeest bloemen gelegd. Veteranen van de Stichting Veteranen Oldenzaal houden een erewacht bij de graven van de Engelse en Canadese oorlogshelden. De kinderen van de SBO De Windroos lezen - na een moment van stilte - gedichten voor. De ceremonie wordt afgesloten met het zingen van het Wilhelmus. 

Wees welkom

Het Comité Nationale Feest- en Gedenkdagen Oldenzaal van de gemeente Oldenzaal organiseert deze herdenking. Belangstellenden zijn hierbij van harte welkom.