Tweede ronde voor subsidie isolatie slecht geïsoleerde woningen in lager prijssegment

12 februari 2024
Laatste nieuws in Oldenzaal

Eigenaren van slecht geïsoleerde woningen in het lagere prijssegment met een bouwjaar tussen 1930 en 1978 met een WOZ-waarde van € 230.000,- of lager (peildatum 1 januari 2022) kunnen flink besparen op hun energierekening. Zij kunnen nu gebruik maken van een vergoeding tot maximaal € 2.100,- om hun woning te isoleren.

Ook inwoners die het afgelopen jaar energietoeslag hebben ontvangen en eigenaar zijn van een koopwoning gebouwd tussen 1930 en 1978 met een WOZ-waarde van € 336.000,- of lager komen voor de regeling in aanmerking,

Woningeigenaren kunnen kiezen uit 2 verschillende  isolatiemaatregelen, vloerisolatie of isolatieglas. Men kan één isolatiemaatregel met een maximum van € 2.100,- volledig vergoed krijgen en hoeft de kosten voor de isolatiemaatregel niet voor te schieten. 

Het hele traject van aanvraag tot uitvoering wordt verzorgd door de organisatie ‘Winst uit je woning’externe-link-icoon dus inwoners hoeven niet zelf aan de slag. 

Woningeigenaren binnen de gemeente Oldenzaal worden met de regeling gestimuleerd hun eigen woning beter te isoleren. De Subsidieregeling is een vervolg op de deels vergelijkbare regeling van vorig jaar waarbij een groot aantal inwoners hun huis hebben geïsoleerd. Woningeigenaren die vorig jaar al een maatregel hebben laten uitvoeren kunnen niet opnieuw gebruik maken van de regeling.

Wie in aanmerking komt voor de regeling ontvangt een brief.

Inwoners die in aanmerking komen voor de regeling krijgen een brief van Winst uit je woning thuis waarin staat hoe men zich voor de subsidie kan aanmelden en hoe de vervolgprocedure eruit ziet. Men kan zich dus niet aanmelden bij de gemeente.

Voor vragen over de uitvoering van deze regeling kunt u contact opnemen met de gemeente.