excerpt-municipal-basic-administration iconUittreksel Basisregistratie personen (BRP)

Met een uittreksel uit de basisregistratie personen (BRP) laat u zien dat u staat ingeschreven bij de gemeente. Een uittreksel BRP kunt u alleen aanvragen bij de gemeente waar u staat ingeschreven. U kunt uw uittreksel online aanvragen met DigiD of een afspraak maken. Neemt u dan uw identiteitsbewijs mee.

Beschrijving

Met een uittreksel uit de basisregistratie personen (BRP) laat u zien dat u staat ingeschreven bij de gemeente. Dit kan bijvoorbeeld nodig zijn als een woningstichting hierom vraagt, bij een examen en soms bij het overschrijven van een kentekenbewijs. Er kunnen verschillende gegevens, zoals uw naam, adres en historische adressen op het uittreksel worden gezet. Geef daarom duidelijk aan waarvoor u het uittreksel nodig heeft.

Wat heeft u nodig?

  • Een geldig legitimatiebewijs
  • U dient het document vooraf te betalen, dat kan met uw pinpas.

Aanvragen

U kunt uw uittreksel online aanvragen met DigiD. We zenden het uittreksel dan binnen 3 werkdagen per post naar u toe. U kunt het uittreksel ook op afspraak aanvragen bij de publieksbalie op het stadhuis. Neemt u dan uw identiteitsbewijs mee. U kunt online een afspraak maken  of telefonisch via telefoonnummer (0541) 58 81 11.

Kosten

Een uittreksel BRP kost € 13,50.

Bijzonderheden

Iemand machtigen

Het is mogelijk een ander te machtigen om het uittreksel voor u af te halen. Diegene heeft dan een getekende verklaring van u nodig. Daarin geeft u toestemming en beschrijft u waarvoor u het uittreksel nodig heeft. Ook heeft hij of zij van u beiden een (kopie van een) geldig identiteitsbewijs nodig. Een machtiging is niet nodig als een ouder een uittreksel wil aanvragen voor een thuisinwonend minderjarig kind.

Uittreksel in andere talen

We kunnen het uittreksel ook in andere talen afgeven. U kunt bij uw aanvraag vermelden in welke taal u het uittreksel nodig heeft.

Woont u in het buitenland?

Dan is de aanvraag van een uittreksel BRP niet mogelijk. U kunt wel een uittreksel niet-ingezetenen (RNI) aanvragen bij het RNI-loket, in deze regio via de gemeente Almelo.

Contact met de gemeente

Wij werken alleen op afspraak. Maak zelf online uw afspraak of bel telefoonnummer 14 0541 tijdens kantooruren.

Heeft u een vraag en kunt het antwoord niet vinden op deze website? Neem dan contact met ons op.

Telefoon (0541) 58 81 11 of 14 0541
WhatsApp 31 6 22 86 03 83
Adres Ganzenmarkt 1, 7571 CD Oldenzaal
Postadres Postbus 354, 7570 AJ Oldenzaal

Openingstijden stadhuis

Wij werken alleen op afspraak. Maak zelf online uw afspraak of bel telefoonnummer (0541) 58 81 11

Maandag 08.30 - 20.00 uur
Dinsdag 08.30 - 17.00 uur
Woensdag 08.30 - 17.00 uur
Donderdag 08.30 - 17.00 uur
Vrijdag 08.30 - 12.30 uur

Hoe beoordeelt u onze website?

Heeft u opmerkingen over de website of mist u bepaalde informatie? Laat het ons weten. 

Reactieformulier