Wat doet de jeugdraad?

De gemeente Oldenzaal vindt het belangrijk dat jongeren meehelpen besluiten te nemen over zaken die voor hen bedoeld zijn. Daarom hebben we de jeugdraad opgericht. De 12 leden komen 1 keer per maand op een vaste avond bij elkaar om te praten over verschillende (politieke) onderwerpen die belangrijk zijn voor jongeren in Oldenzaal. Onderwerpen waar de gemeenteraad een besluit over moet nemen.

Wat doet een jeugdraadslid

Samen met raadsleden praat de jeugdraad over onderwerpen die voor jongeren in Oldenzaal van belang zijn. Deze onderwerpen kunnen door de jeugdraad zelf zijn uitgekozen, of door de raadsleden die de jeugdraad begeleiden. Ze geven gevraagd en ongevraagd advies over deze onderwerpen aan de raadsleden.

De leden van de Jeugdraad betrekken ook actief de jongeren in hun omgeving bij hun raadswerk. Anders dan in de gemeenteraad zijn de leden van de jeugdraad niet verbonden aan een politieke partij.

Kan ik lid worden van de jeugdraad

Momenteel hebben we nog plek voor nieuwe leden, als je tussen de 12 en 18 jaar bent en je woont in Oldenzaal, kun je altijd een mailtje sturen naar info@jeugdraadoldenzaal.nl. We nemen dan contact met je op.

Vragen?

Heb je vragen voor de jeugdraad? Stuur dan een e-mail naar info@jeugdraadoldenzaal.nl.