Welke plekken in Oldenzaal kunnen groener?

28 mei 2024
Laatste nieuws in Oldenzaal

Het is tijd voor de tweede editie van Groen er maar op los! De gemeente Oldenzaal maakt Oldenzaal graag nog groener en mooier door tegels te vervangen door groen. Wanneer we tegels vervangen door gras, bloemperken en geveltuinen, wordt Oldenzaal meer klimaatbestendig, beter voor insecten en dieren, koeler op warme dagen én veel mooier. Genoeg redenen dus om op tegels eruit te halen en groen aan te planten! En daarvoor zoekt de gemeente hulp van Oldenzaalse inwoners.

Op welke plekken kan het groener?  


Het is tijd voor de tweede editie van ‘Groen er maar op los!’ Via het platform Stem van Oldenzaalexterne-link-icoon kunnen inwoners laten weten welke plekken in de openbare ruimte groener kunnen. Daar kunnen inwoners een foto en hun groen-idee achterlaten. De gemeente bekijkt de aanvragen en mogelijkheden. En neemt vervolgens contact op met de idee-indieners. 


Hulp bij een groen-idee indienen via de bieb 


Inwoners kunnen hulp en uitleg krijgen bij het online indienen van een idee. Zij kunnen het Informatiepunt Digitale Overheid in de bibliotheek in De Vijfhoek bezoeken op donderdagen van 13.00 tot 16.00 uur. Telefonisch een idee doorgeven aan de gemeente kan ook via (0541) 58 81 11.

Hulp van Oldenzalers bij onderhoud


De gemeente wil graag samen met inwoners de stad vergroenen. Vooral omdat inwoners een goed beeld hebben van waar meer ruimte is voor groen in hun eigen omgeving. Daarnaast zoekt de gemeente ook inwoners die het leuk vinden mee te helpen bij het onderhoud.