Werkzaamheden Primulastraat en omgeving

Voor de wijk Glinde-Hooiland is een wijkverbeterplan gemaakt. Dit plan gaat over het verbeteren van ruimtelijke en sociale onderdelen in de wijk. Zo kunnen we ons voorbereiden op het veranderende klimaat en het zich beter kunnen redden in de wijk. 

Als eerst gaan we aan de slag met de Primulastraat en omgeving. Het gaat om de Primulastraat, Hyacinthstraat (Trompstraat tot Ada Kokstraat), Gammelkerstraat, parkeerterrein Vondersweijde en voormalige sportvelden aan de Ada Kokstraat. 

Wat gaat er gebeuren?

We gaan:

 • aan de slag met het riool; 
 • de openbare ruimte groener maken;
 • een waterberging en blauwe ader aanleggen. 

De waterberging krijgt de sfeer van een park en komt op de plaats waar eerst sportvelden waren aan de Ada Kokstraat. Het wijkverbeterplan Glinde-Hooiland vindt u op Glinde-Hooiland | Gemeente Oldenzaal.externe-link-icoon

Wat betekent dit voor mij?

De woningen van aanwonenden blijven altijd te voet of met de fiets aan de hand bereikbaar. Dat kan ook zijn via een zandbaan of kunststofrijplaten. Dat hangt af van het weer. 

Wie zijn erbij betrokken?

De plannen bespreken we met omwonenden.Daarnaast krijgen omwonenden de kans om hun voorkeuren aan te geven over de inrichting van de nieuwe omgeving. Dat kan tijdens de informatieavond en via het platform Stem van Oldenzaal. 

Woont u aan de Primulastraat of één van de omliggende straten? Laat ons dan weten welk ontwerp uw voorkeur heeft: klik hier om de peiling op Stem van Oldenzaal in te vullenexterne-link-icoon

Wat is de planning

 • Bestemmingsplanprocedure voormalige sportvelden
  Het bestemmingsplan is bijna klaar, zodat we de voormalige sportvelden als waterberging kunnen inrichten. 
 • Maken van inrichtingsplannen
  Met aannemer Heijmans gaat de gemeente samen in een bouwteam de ontwerpen voor de openbare ruimte maken. We bespreken de plannen en ontwerpen met aanwonenden en belanghebbenden.
 • Nutsvoorzieningen
  Om de wijk toekomstbestendig te maken moeten we ook de kabels en leidingen vernieuwen. Vanaf week 17 starten de nutsbedrijven met de vervanging van kabels en leidingen.
 • Uitvoering
  Nadat de plannen klaar zijn, gaat de aannemer aan de slag.  Het doel is om eind 2024 het grootste gedeelte van het project klaar te hebben.

Hoe blijf ik op de hoogte?

Aanwonenden en andere belanghebbenden krijgen een brief met meer informatie. Via deze webpagina houden wij u daarnaast op de hoogte van de voortgang van het project.

Meer informatie en contact

Wilt u meer informatie over dit project? Dan kunt u contact opnemen met Maike Steegink. U bereikt haar via telefoonnummer (0541) 58 81 11 of e-mailadres m.steegink@oldenzaal.nl.