Afvalinzameling

De gemeente Oldenzaal heeft de inzameling van huishoudelijk afval uitbesteed aan Twente Milieu.


De gemeente Oldenzaal wil afval beter hergebruiken, want afval, zoals bijvoorbeeld papier, glas, GFT of verpakkingen kan worden gebruikt als grondstof voor nieuwe producten. Op de website www.twentemilieu.nl leest u alles over de inzameling van bijvoorbeeld verpakkingen, plastic verpakkingsmateriaal, chemisch afval, oud papier en grof tuinafval. Ook staat daar een handig overzicht welk afval waar hoort. Heeft u te maken met asbest? Lees dan eerst deze pagina over asbest.

Herbruikbaar huisraad (groot en klein), platen, boeken, cd's, kleding, speelgoed en afgedankte elektronische apparatuur levert u in bij Kringloopbedrijf De Beurs. Kijk voor meer informatie over Kringloopbedrijf De Beurs op www.kringloopbedrijfdebeurs.nl of neem contact op via (0541) 53 03 72.


Uw persoonlijke afvalkalender vindt u op de website van Twente Milieu. Op de afvalkalender is te zien wanneer welk afvalsoort bij u in de straat wordt opgehaald. U kunt de digitale afvalkalender downloaden en eventueel printen. De afvalkalender kan op verzoek worden toegestuurd. Vraag deze aan bij Twente Milieu via 0900 85 20 111.


Twente Milieu heeft ook een app. U kunt deze app op de website van Twente Milieu downloaden.  Voer eenmalig uw postcode en huisnummer in en bekijk direct uw persoonlijke afvalkalender. Ook is het mogelijk een automatische herinnering in te stellen of een melding te maken van een volle of vergeten container, of illegaal gedumpt afval.


Voor meer informatie kunt u terecht bij Twente Milieu, telefoon 0900 85 20 111 (lokaal tarief)