Afvalprikkers

Het is fijn wonen in een stad waar het schoon, veilig en groen is. Dag in dag uit werkt ons team buitenbeheer hard om dit mogelijk te maken. Maar we kunnen uw hulp goed gebruiken. Sluit u aan bij de Prikbrigade!

Afvalprikkers en ander materiaal lenen

Daarom stellen we materiaal beschikbaar voor iedereen die wil helpen met afval rapen in onze wijken, parken en natuurgebieden. Van afvalgrijpers en handschoenen tot veiligheidshesjes, we zorgen ervoor dat u goed uitgerust op pad gaat. Samen maken we Oldenzaal niet alleen schoner, maar ook mooier en leefbaarder voor iedereen!

Aanmelden voor de prikbrigade

Bent u klaar om uw steentje bij te dragen aan een schonere gemeente? Meld u dan nu aan als afvalprikker. Dit kan door een mail te sturen naar info@oldenzaal.nl of te bellen naar (0541) 58 81 11. Uw aanvraag wordt behandeld door team Duurzaamheid. Per situatie kijken we hoe lang u de prikker in eigen beheer mag en kan hebben. Dit stemmen we samen af.

Woont u in Zuid-Berghuizen? 

Dan kunt u de uitrusting ophalen bij De Stakenboer. Maak een afspraak door een e-mail te sturen naar info@halloberghuizen.nl of bel naar Kansrijk Berghuizen op (06) 57 64 23 03.

Algemene spelregels

  • De gemeente blijft eigenaar van de prikker.
  • U bent verantwoordelijk voor de prikker.
  • De gemeente is niet aansprakelijk voor ongevallen die voorkomen tijdens het afvalprikken.
  • Als vrijwilliger bent u verzekerd via de vrijwilligersverzekeringexterne-link-icoon
  • Ieder jaar wordt geïnformeerd of u de prikker nog gebruikt.
  • Als u de prikker niet meer gebruikt, neemt u contact op met de gemeente. De gemeente bepaalt dan samen met u of team Buitenbeheer de prikker komt ophalen, of dat u de prikker terugbrengt naar de gemeentewerf.

Dank u wel voor uw betrokkenheid en inzet voor een schonere stad!