Bladkorven

Elk najaar plaatst de gemeente Oldenzaal bladkorven op 100 plaatsen in de stad. In de omgeving van de korven staan grote bomen van de gemeente, die veel bladoverlast veroorzaken. Afhankelijk van het aanbod worden de bladkorven één of twee keer per week leeggemaakt.

In week 42 worden de bladkorven geplaatst. De gemeente haalt de bladkorven in de maand december - vóór de feestdagen - op om te voorkomen dat er vuurwerk in wordt gegooid. Er vindt geen uitbreiding plaats van het aantal te plaatsen korven.

We doen er veel aan om in de herfst het gevallen blad zo snel mogelijk te verwijderen. Daarmee wordt overlast, zoals gladheid bij regenachtig weer, zoveel mogelijk voorkomen. In de herfstperiode zetten we daarom extra mensen met veegmachines en bladblazers in. Maar we kunnen niet overal tegelijk bezig zijn. Uw medewerking wordt dan ook zeer gewaardeerd.

Alleen voor bladafval

De bladkorven zijn alleen bedoeld voor bladafval. Takken, stronken, gft-afval en overig afval horen niet thuis in de bladkorven. Bij verkeerd gebruik wordt de betreffende bladkorf verwijderd.

Locaties

Op deze kaart externe-link-icoonkunt u zien op welke plekken in de stad de bladkorven zijn geplaatst. 

Overlast melden

Als er schade is aan een bladkorf of wanneer een bladkorf is verdwenen, dan kunt u dat melden bij de gemeente  via telefoonnummer (0541) 58 81 11 of online een melding doen. Zo kunnen wij eventuele overlast tegengaan.