build-reside iconBouwkavels De Graven Es gebied 10a Gravenweide

De gemeente is in 2023 gestart met de bouw van nieuwe woningen in de Graven Es. Het gaat om het gebied tegenover Erve de Wel. De gemeente wil jonge huishoudens aantrekken en behouden. Voor het gebied is een schetsontwerp gemaakt. Vanaf het eerste kwartaal van 2023 is begonnen met bouwen. Dit gebied, Graven Es gebied 10a, heeft na een prijsvraag de naam Gravenweide gekregen. 

De Gravenweide is een prachtig gebied, gelegen tegen het groen en midden in de woonwijk. Het ligt dichtbij basisschool De Bongerd en op een steenworp afstand van het winkelcentrum De Gravin en het gezondheidscentrum Vivaldi. Via de goede fietsverbindingen zijn de andere wijken, de binnenstad en het station zeer goed en in korte tijd bereikbaar. 

Bekijk de kavelkaart. Hierop vindt u informatie over bouwvoorschriften, maatvoering en bestemmingsplan. 

Wat gaat er gebeuren?

De gemeente Oldenzaal en projectontwikkelaar BPD hebben voor De Gravenweide een programma opgesteld. Samen realiseren ze er 45 woningen. Het gaat om rijwoningen, 2 onder 1 kappers en vrijstaande woningen. Het grootste deel van de 2 onder 1 kap woningen (14 woningen) en de 15 rijwoningen worden door BPD projectmatig gebouwd. Enkele 2 onder 1 kapwoningen en de vrijstaande woningen worden via de gemeentelijke kavellijst aangeboden. Dit gebied is bereikbaar via Erve Medenboer. Dat is een zijstraat van de Wieldraaierlaan. 

Wanneer worden de bouwkavels van de gemeente uitgegeven?

De uitgifte van de bouwkavels is inmiddels gestart. Bent u al ingeschreven voor bouwgrond? Dan heeft u een brief ontvangen over dit nieuwe bouwplan. Bent u geïnteresseerd in een kavel die u van de gemeente kunt kopen en staat u nog niet ingeschreven? Dan kunt u zich inschrijven via deze website.

Hoe kom ik in aanmerking voor een kavel via de projectontwikkelaar?

Als u belangstelling heeft voor een projectmatige woning, dan vindt u meer informatie op de website van de projectontwikkelaar BPD. U kunt ook contact opnemen met Kock Van Benthem Makelaars via e-mailadres info@kvbm.nl of kijk op hun website www.kvbm.nl.

Laatste nieuws en planning

Hieronder leest u  steeds de meest actuele informatie

Op 10 maart 2023 wordt het hoogste punt van de projectmatige woningbouw met 29 woningen bereikt. 

Meer informatie en contact

Wilt u meer informatie over de projectbouw? Kijk dan op de website van dit project. Daar kunt u zich ook aanmelden voor meer informatie. De projectontwikkelaar, BPD Ontwikkeling BV, houdt u dan regelmatig op de hoogte over de projectbouw.

Bent u geïnteresseerd in een kavel die u van de gemeente kunt kopen en staat u nog niet ingeschreven? Dan kunt u zich inschrijven via deze website. Wilt u meer informatie hierover? Neem dan contact met ons op via wonen@oldenzaal.nl of telefoon (0541) 58 81 11.

Volg ons ook op:

 

 

Afbeelding De Gravenweide

Contact met de gemeente

Wij werken alleen op afspraak. Maak zelf online uw afspraak of bel telefoonnummer 14 0541 tijdens kantooruren.

Heeft u een vraag en kunt het antwoord niet vinden op deze website? Neem dan contact met ons op.

Telefoon (0541) 58 81 11 of 14 0541
WhatsApp 31 6 22 86 03 83
Adres Ganzenmarkt 1, 7571 CD Oldenzaal
Postadres Postbus 354, 7570 AJ Oldenzaal

Openingstijden stadhuis

Wij werken alleen op afspraak. Maak zelf online uw afspraak of bel telefoonnummer (0541) 58 81 11

Maandag 08.30 - 20.00 uur
Dinsdag 08.30 - 17.00 uur
Woensdag 08.30 - 17.00 uur
Donderdag 08.30 - 17.00 uur
Vrijdag 08.30 - 12.30 uur

Hoe beoordeelt u onze website?

Heeft u opmerkingen over de website of mist u bepaalde informatie? Laat het ons weten. 

Reactieformulier