Bouwkavels De Graven Es gebied 10a Gravenweide

De gemeente is in 2023 gestart met de bouw van nieuwe woningen in de Graven Es. Het gaat om het gebied tegenover Erve de Wel. De gemeente wil jonge huishoudens aantrekken en behouden. Voor het gebied is een schetsontwerp gemaakt. Vanaf het eerste kwartaal van 2023 is begonnen met bouwen. Dit gebied, Graven Es gebied 10a, heeft na een prijsvraag de naam Gravenweide gekregen. 

De Gravenweide is een prachtig gebied, gelegen tegen het groen en midden in de woonwijk. Het ligt dichtbij basisschool De Bongerd en op een steenworp afstand van het winkelcentrum De Gravin en het gezondheidscentrum Vivaldi. Via de goede fietsverbindingen zijn de andere wijken, de binnenstad en het station zeer goed en in korte tijd bereikbaar. 

Bekijk de kavelkaart.externe-link-icoon Hierop vindt u informatie over bouwvoorschriften, maatvoering en bestemmingsplan. 

Wat gaat er gebeuren?

De gemeente Oldenzaal en projectontwikkelaar BPD hebben voor De Gravenweide een programma opgesteld. Samen realiseren ze er 45 woningen. Het gaat om rijwoningen, 2 onder 1 kappers en vrijstaande woningen. Het grootste deel van de 2 onder 1 kap woningen (14 woningen) en de 15 rijwoningen worden door BPD projectmatig gebouwd. Enkele 2 onder 1 kapwoningen en de vrijstaande woningen worden via de gemeentelijke kavellijst aangeboden. Dit gebied is met de auto bereikbaar via Erve Medenboer. Dat is een zijstraat van de Wieldraaierlaan. Daarnaast zijn er diverse fietsverbindingen. 

Wanneer worden de bouwkavels van de gemeente uitgegeven?

De uitgifte van de bouwkavels is inmiddels gestart. Bent u al ingeschreven voor bouwgrond? Dan heeft u een brief ontvangen over dit nieuwe bouwplan. Bent u geïnteresseerd in een kavel die u van de gemeente kunt kopen en staat u nog niet ingeschreven? Dan kunt u zich inschrijven via deze website.

Hoe kom ik in aanmerking voor een kavel via de projectontwikkelaar?

Als u belangstelling heeft voor een projectmatige koopwoning, dan kunt u zich inschrijven voor de nieuwsbrief van de projectontwikkelaar BPD op www.nieuwbouw-gravenes.nlexterne-link-icoon

U wordt dan door middel van een nieuwsbrief op de hoogte gehouden wanneer er nieuw aanbod komt van projectmatige woningen. 

Laatste nieuws en planning

Hieronder leest u  steeds de meest actuele informatie

Van de 16 gemeentelijke kavels zijn er inmiddels een aantal definitief verkocht. Wij verwachten dat alle kavels in het 3e kwartaal van 2024 verkocht zijn en dat dan ook alle woningen in aanbouw zijn.

Meer informatie en contact

Wilt u meer informatie over de projectbouw? Kijk dan op de website van dit projectexterne-link-icoon. Daar kunt u zich ook aanmelden voor meer informatie. De projectontwikkelaar, BPD Ontwikkeling BV, houdt u dan regelmatig op de hoogte over de projectbouw.

Bent u geïnteresseerd in een kavel die u van de gemeente kunt kopen en staat u nog niet ingeschreven? Dan kunt u zich inschrijven via deze website. Wilt u meer informatie hierover? Neem dan contact met ons op via wonen@oldenzaal.nl of telefoon (0541) 58 81 11.

Afbeelding De Gravenweide