Cultuurmakelaar

We stimuleren kunst en culturele activiteiten in de stad. Dit is belangrijk voor inwoners en bezoekers. Door deel te nemen aan deze activiteiten wordt het welzijn van onze inwoners bevorderd. De mogelijkheden zijn heel divers. Van zingen in een koor tot het bezoeken van een lezing of tentoonstelling. De activiteiten zijn laagdrempelig en moeten toegankelijk zijn voor iedereen.

Stimuleren, verbinden en ondersteunen

In Oldenzaal hebben we een cultuurmakelaar, Roxine Engelbarts. Roxine stimuleert het culturele aanbod in de stad, verbindt initiatieven en ondersteunt organisaties. “Als cultuurmakelaar ben ik de ‘spin in het web’ van het hele culturele veld van Oldenzaal en maak ik een koppeling met het sociale domein. Alle Oldenzaalse culturele organisaties, verenigingen, groepen, bandjes, kunstenaars, etc. kunnen bij mij terecht voor informatie en ondersteuning.”

Onafhankelijk positie

De cultuurmakelaar jaagt de culturele initiatieven vooral aan, zij organiseert niet. Roxine doet dit vanuit een onafhankelijke positie. Het werkgeverschap van de cultuurmakelaar is ondergebracht bij Concordia in Enschede.

Contactgegevens

Cultuurmakelaar Roxine Engelbarts is te bereiken via:
Telefoonnummer: (06) 59 80 66 07
e-mail: roxine@cultuurmakelaar-oldenzaal.nl

Kijk op de website van Cultuurmakelaar Oldenzaalexterne-link-icoon voor meer informatie.

De cultuurmakelaar is in Oldenzaal werkzaam voor 8 uur per week. Dit is mede mogelijk gemaakt door samenwerking met de gemeenten Dinkelland en Tubbergen, Concordia | Film, theater en beeldende kunst en met financiële ondersteuning van de provincie Overijssel.

Roxine Engelbarts