Gemeente Oldenzaal organiseert Energiecafé in stadshotel Ter Stege

09 januari 2024
Laatste nieuws in Oldenzaal

Op 16 januari 2024, van 19.15 tot 21.00 uur, organiseert de gemeente Oldenzaal een Energiecafé in stadshotel Ter Stege. Inwoners kunnen hier terecht voor allerlei informatie over energie besparen, verduurzaming van hun eigen woning, subsidiemogelijkheden en de laatste ontwikkelingen op het gebied van duurzame energie in Oldenzaal. 

Hoe kunnen we in Oldenzaal de komende jaren omgaan met onze energie, energie besparen en duurzame energie opwekken? Waar begin je als je je eigen huis wilt verduurzamen? En welke subsidie en financieringsmogelijkheden zijn er? Tijdens het Energiecafé komen deze en andere onderwerpen uitgebreid aan bod.  

Energiecafé

In steeds meer gemeenten worden energiecafés georganiseerd waar inwoners worden geïnformeerd over de laatste ontwikkelingen op het gebied van de energietransitie. Een laagdrempelige manier voor inwoners vragen te kunnen stellen aan experts. De gemeente Oldenzaal heeft in het verleden vaker energiecafés georganiseerd.

Programma

De avond wordt geopend door wethouder Murat Yildirim en start met een plenair gedeelte over de energietransitie, subsidies, ontwikkelingen en initiatieven in Oldenzaal. Het gemeentelijk Energieloket is aanwezig met gratis en onafhankelijk advies voor iedereen die zijn huis wil verduurzamen, maar niet goed weet hoe. En inwoners kunnen meer leren over Gas Terug: het ‘waterzijdig inregelen’ van de CV-installatie om daarmee gas te besparen. In veel huizen is de verwarming namelijk niet goed ingeregeld, waardoor de warmte niet goed verdeeld wordt. 

Meer informatie

Meer informatie over dit Energiecafé is te vinden op deze pagina.