Hoogste punt bereikt bij sportcentrum Vondersweijde

29 april 2024
Laatste nieuws in Oldenzaal

Het hoogste punt van de revitalisatie van sportcentrum Vondersweijde is bereikt. Als symbolische handeling heeft wethouder Rob Christenhusz samen met Guus Bekhuis, algemeen directeur van Sport Oldenzaal BV, de vlaggen gehesen van de gemeente Oldenzaal, Installatiegroep Lammerink en aannemersbedrijf Niehof. Behalve deze partijen is ook Reimink zwembadtechniek bij de revitalisatie van het sportcentrum betrokken.

Sportcentrum Vondersweijde ondergaat momenteel een metamorfose met als doel het sportcentrum de komende 5 jaar in stand te houden. In november vorig jaar is gestart met de werkzaamheden aan het buitengedeelte van het recreatiebad en de vervanging van de installaties. Door het buitenbad bij het binnenbad aan te trekken ontstaat er een groter recreatiebad. Hierdoor kunnen meerdere doelgroepen hiervan gebruik maken. Het peuterbadje buiten blijft wel bestaan. Eerder zijn al de sportvloer en de beweegbare bodem vervangen. Momenteel wordt de gevel van het sportcentrum gerenoveerd, gereinigd en waar nodig geschilderd. Ook worden de dakbedekking en de boeidelen op diverse plaatsen vervangen. 

De overkapping van het voormalige buitenbad begint vorm te krijgen. De stalen balken liggen op hun plek en de dakplaten zijn gelegd. Aansluitend worden de kozijnen geplaatst. Ondanks het slechte weer van de afgelopen tijd liggen de werkzaamheden op schema. Bij de vervanging van de installaties wordt rekening gehouden met het toekomstbestendig maken van het sportcentrum. Dat betekent dat de installaties op termijn met een aantal kleine aanpassingen volledig naar gasloos kunnen worden ingericht of omgebouwd.

Sport Oldenzaal heeft ervoor gezorgd dat de zwemlessen door kunnen gaan en dat de verenigingen zo weinig mogelijk hinder ondervinden van de werkzaamheden. Voor een aantal gebruikers is een alternatieve accommodatie gevonden.