Opening eerste containertuintjes in Oldenzaal

28 maart 2024
Laatste nieuws in Oldenzaal

Op donderdagochtend 28 maart onthulden wethouder Maaike Rödel en de Oldenzaalse meneer Grimberg het eerste containertuintje op de hoek van de Gasthuisstraat en Ganzenmarkt. Zo krijgt de Oldenzaalse binnenstad meer groen en minder zwerfafval. 

Een containertuintje is een kleine groene ruimte die de gemeente rondom een ondergrondse afvalcontainer aanlegt. Door de ruimte rondom deze containers groener te maken, probeert de gemeente niet alleen het straatbeeld te mooier te maken, maar ook het bijplaatsen van afval naast de containers te ontmoedigen. Het resultaat is een win-win situatie: meer groen en minder zwerfafval. 

Containertuiniers gezocht 

De containertuintjes worden onderhouden door particulieren, die we 'containertuiniers' noemen. De heren Grimbergen en Nieuwenhuis, 2 buurtbewoners adopterern dit 1e containertuintje. Wethouder Maaike Rödel is blij dat zij deze rol op zich nemen. Ze is vol lof over hun inzet voor een groenere en schonere stad. Ze roept inwoners op die ook een containertuintje willen onderhouden in hun buurt om zich bij de gemeente te melden. Meer weten? Lees dan verder op deze pagina