Recreatie en toerisme

Oldenzaal wordt niet voor niets de Glimlach van Twente genoemd. U kunt ontspannen in de diverse natuurgebieden die de gemeente omringen, of juist actief bezig zijn door te gaan paardrijden, wandelen, golfen, zwemmen of surfen. Bijvoorbeeld op recreatiepark Het Hulsbeek aan de rand van Oldenzaal. Naast de diverse bezienswaardigheden die Oldenzaal te bieden heeft, vinden er ook talrijke evenementen plaats. Denk bijvoorbeeld aan de Grote Twentsche Carnavalsoptocht die jaarlijks tussen 100.000 tot 150.000 bezoekers trekt. En natuurlijk de Boeskool is Lös: een zomerfeest in het hartje van Oldenzaal met optredens van bekende artiesten.  Ook kent Oldenzaal een veelzijdige braderie, het sportevenement de Boeskoolloop en diverse andere evenementen. U hoeft zich dan ook zeker niet te vervelen tijdens een bezoek aan onze stad.

Tourist Info Oldenzaal

Tourist Info Oldenzaal geeft informatie over de mogelijkheden voor cultuur, recreatie en toerisme in Oldenzaal, Twente en andere bestemmingen. Kijk voor meer informatie op de website van Tourist Info Oldenzaalexterne-link-icoon.

Stimulering recreatie, toerisme en evenementen

De gemeente wil het toeristisch-recreatief product Oldenzaal ontwikkelen en versterken, zodat er economische en sociale voordelen optreden voor de gehele gemeente. Investeringen zullen bijdragen aan de versterking van het imago van de stad, zorgen voor economische ontwikkeling en bevorderen het leefklimaat voor de lokale bevolking. Om uitvoering te kunnen geven aan het toeristisch-recreatief beleid stelt de gemeente jaarlijks een financieel budget beschikbaar. Een deel van dit budget wordt ingezet voor sponsoring van evenementen in Oldenzaal en stimulering van toeristisch-recreatieve productontwikkeling.

Bent u bezig met de voorbereidingen van een evenement of activiteit dat aansluit bij de gemeentelijke doelen op gebied van toerisme en recreatie, dan kunt u digitaal een subsidieaanvraag indienen. Vanuit deze regeling gaat het altijd om een incidentele subsidieaanvraag. Lees meer over de subsidie voor evenementen en subsidie recreatie en toerisme.