Sociaal plein Oldenzaal

Het Sociaal plein Oldenzaal is een netwerk van organisaties die u helpt met vragen over zorg, welzijn, Wmo-meldingen, hulp bij financiën en nog veel meer.

Direct naar Sociaal plein Oldenzaal
Sociaal plein Oldenzaal

Het Sociaal plein wijst u de weg naar de juiste organisaties die hulp, zorg en advies bieden in uw buurt. Sociaal plein is een samenwerkingsverband van de volgende organisaties: gemeente Oldenzaal, Impuls, Wijkracht, SIZ Twente, Humanitas Twente, Carintreggeland, Zorggroep Sint Maarten en Zorgfederatie Oldenzaal. 
 


Het Sociaal plein is geopend:

  • iedere werkdag van 09.00 tot 12.00 uur;
  • maandag van 17.00 tot 19.00 uur.
     

 

 

Onveilige situaties en crisissen

 

Meldingen van onveilige situaties en crisissen kunt u doen bij Veilig Thuis Twente. Zij verwijzen door naar de juiste zorgaanbieders en schakelen zo nodig ook de politie en Raad voor de Kinderbescherming in. Daarnaast verzorgt Veilig Thuis Twente buiten kantooruren de Twentse crisisdienst voor jeugdhulp. Veilig Thuis Twente is 24 uur per dag bereikbaar via telefoonnummer (0800) 2000.

Meldpunt verward gedrag

Het regionaal meldpunt Verward Gedrag Twente op maandag tot vrijdag van 8.30 tot 17.00 uur via telefoonnummer (053) 487 69 69. Buiten kantoortijden kunt u digitaal een melding doen. Is er direct hulp nodig, bijvoorbeeld omdat de situatie gevaarlijk is, bel dan het alarmnummer 112.

Gezondheidsnoodgeval

Is er direct hulp nodig, bijvoorbeeld omdat de situatie gevaarlijk is, bel dan het alarmnummer 112.

Luisterlijn

Bellen met deze telefonische hulpdienst kan anoniem, dag en nacht, alle dagen van de week, het hele jaar door. Al meer dan 50 jaar weten mensen De Luisterlijn (voorheen Sensoor) te vinden. Want praten lucht op. Website: www.deluisterlijn.nl, Telefoonnummer: 0900 07 67 (5 ct. p/m). De Luisterlijn is ook per mail bereikbaar. Chatten is ook mogelijk.


Ons Helpt Ons is  dé gids voor welzijn, zorg en samen leven in Oldenzaal!

U vindt er gegevens van alle organisaties die op sociaal gebied in Oldenzaal actief zijn. Een breed overzicht van alle ondersteuningsmogelijkheden waarvan u gebruik kunt maken. Ook is er een vrijwilligersprikbord waar zowel vraag als aanbod van vrijwilligers is te vinden. U kunt er zelfs uw eigen advertentie plaatsen. Let ook op de agenda waarin allerlei activiteiten worden aangekondigd.

Kijk op de website: www.onshelptons.nl.

Afbeelding: Ons Helpt Ons logo