Sociaal plein Oldenzaal

Het Sociaal plein Oldenzaal is een netwerk van organisaties die u helpt met vragen over zorg, welzijn, WMO-meldingen, hulp bij financiën en nog veel meer. Lees meer op de website van het Sociaal pleinexterne-link-icoon.

Het Sociaal plein wijst u de weg naar de juiste organisaties die hulp, zorg en advies bieden in uw buurt. Sociaal plein is een samenwerkingsverband van de volgende organisaties: gemeente Oldenzaal, Impuls, Wijkracht, SIZ Twente, Humanitas Twente, Carintreggeland, Zorggroep Sint Maarten en Zorgfederatie Oldenzaal.

Openingstijden

Het Sociaal plein is iedere werkdag van 09.00 tot 12.00 uur geopend.

Contactgegevens

Telefoonnummer: (0541) 58 81 00
Emailadres: sociaalplein@oldenzaal.nl
Locatie: Stadhuis Oldenzaal, Ganzenmarkt 1

Noodgevallen en noodnummers

Onveilige situaties en crisissen

Meldingen van onveilige situaties en crisissen kunt u doen bij Veilig Thuis Twenteexterne-link-icoon. Zij verwijzen door naar de juiste zorgaanbieders en schakelen zo nodig ook de politie en Raad voor de Kinderbescherming in. Daarnaast verzorgt Veilig Thuis Twente buiten kantooruren de Twentse crisisdienst voor jeugdhulp. Veilig Thuis Twente is 24 uur per dag bereikbaar via telefoonnummer (0800) 2000.

Meldpunt zorgwekkend gedrag

Het regionaal meldpunt Zorgwekkend Gedrag Twenteexterne-link-icoon op maandag tot vrijdag van 8.30 tot 17.00 uur via telefoonnummer (053) 487 69 69. Buiten kantoortijden kunt u digitaal een melding doen. Is er direct hulp nodig, bijvoorbeeld omdat de situatie gevaarlijk is, bel dan het alarmnummer 112.

Gezondheidsnoodgeval

Is er direct hulp nodig, bijvoorbeeld omdat de situatie gevaarlijk is, bel dan het alarmnummer 112.

Luisterlijn

Bellen met deze telefonische hulpdienst kan anoniem, dag en nacht, alle dagen van de week, het hele jaar door. Al meer dan 50 jaar weten mensen De Luisterlijnexterne-link-icoon (voorheen Sensoor) te vinden. Want praten lucht op. Telefoonnummer: 088 07 67 000 (alleen providerkosten). De Luisterlijn is ook per mail bereikbaar. Chatten is ook mogelijk.

Regelhulp

Regelhulp is een wegwijzer van het ministerie van VWS. Zoekt u langdurige zorg of hulp voor uzelf of voor iemand anders? Op Regelhulp leest u welke mogelijkheden er zijn en waar u naartoe kunt om zorg of hulp te regelen. Ook worden de zorgwetten uitgelegd. 

Kijk op de website: www.regelhulp.nlexterne-link-icoon

Voorzieningenwijzer

Met de VoorzieningenWijzer kijkt u of u geld kunt besparen. Mogelijk heeft u recht op toeslagen of andere regelingen. Bekijk het stap voor stap in de Voorzieningenwijzerexterne-link-icoon.