destination-plan iconToekomstvisie Oldenzaal 2040

Hoe willen we wonen, werken en leven in het Oldenzaal van 2040? Vliegende auto’s, veel meer groen, 60.000 inwoners... Van alles is mogelijk, maar hoe zien Oldenzalers de stad in 2040? De gemeente Oldenzaal en de gemeenteraad vinden het belangrijk om samen met de stad na te denken over de toekomst van Oldenzaal.

Oldenzaal 2040

Wat doen we en waarom?

In 2023/2024 ontwikkelen we samen met inwoners, van jong tot oud, een nieuwe toekomstvisie. Zodat alle ideeën voor Oldenzaal gesteund worden door iedereen in de stad. Met als resultaat een prikkelende kijk op de toekomst voor en door Oldenzaal. Dat levert uiteindelijk een toekomstvisie Oldenzaal 2040 op. Het doel is dat deze visie van toegevoegde waarde is voor iedereen in de stad en richting geeft aan de toekomst van Oldenzaal.

Inbreng tot nu toe

Iedere inwoner, ondernemer, scholier, bezoeker, maatschappelijke organisatie, vereniging, vrijwilliger etcetera heeft de afgelopen maanden zijn of haar idee over Oldenzaal 2040 kunnen delen. Bijvoorbeeld door de online enquête of de antwoordkaart in te vullen. Ook zijn er meer dan 25 bijeenkomsten met meer dan 230 vertegenwoordigers van verenigingen, maatschappelijke organisaties, scholen en ondernemers georganiseerd. Zo hebben alle basisscholen hun Oldenzaal 2040 gepresenteerd, hebben de ondernemers aangegeven wat zij belangrijk vinden voor de toekomst van de stad, zijn er gesprekken geweest met zorgpartijen, de serviceclubs en nog veel meer. Alle inbreng is nu verzameld en bekeken.

Er mag nu gestemd worden!

We hebben veel inbreng en bijzondere ideeën gekregen en hebben nog één keer de hulp van de Oldenzalers nodig om aan te geven wat zij het belangrijkst vinden voor de toekomst van Oldenzaal. De komende weken mag dus gestemd worden.

Stemmen kan online en live. Beide mag ook!

Via de knop ‘Geef je mening’ op www.oldenzaal2040.nl komt u op de Stem van Oldenzaal. Daar staat een aantal stellingen en er kan gestemd worden op een aantal bijzondere ideeën. De uitkomsten nemen we mee in de toekomstvisie Oldenzaal 2040.

Ook organiseren we op donderdag 29 februari twee leuke bijeenkomsten in de bibliotheek in de Vijfhoek, één om 15.00 uur én één om 19.00 uur. Spreker Gert-Jan Hospers geeft zijn blik op 2040 en vertelt wat, samengevat, de inbreng is van de afgelopen maanden. Tijdens deze bijeenkomst worden ook dezelfde stellingen en ideeën voorgelegd. Aanmelden voor deze bijeenkomst kan via oldenzaal2040@oldenzaal.nl onder vermelding van 15.00 uur of 19.00 uur.

Voor de zomer toekomstvisie Oldenzaal 2040 af 

Zo heeft u  als Oldenzaler dus nog een keer de kans om met ons mee te denken over de toekomst van uw stad. Na deze ronde werken we de visie uit. En voor de zomervakantie presenteren we de toekomstvisie Oldenzaal 2040.

Meer informatie en contact

Heeft u vragen of wilt u iets kwijt? Stuur dan een mail naar oldenzaal2040@oldenzaal.nl of neem een kijkje op de website Oldenzaal 2040