default icon Vakantiemelding bijstandsuitkering

Als u een uitkering ontvangt, heeft u ook recht op vakantie. U mag maximaal 4 weken (28 dagen) per kalenderjaar met vakantie of in het buitenland verblijven. Tijdens die 4 weken wordt uw uitkering doorbetaald. Meld uw vakantie of verblijf in het buitenland altijd aan ons. Gebruik daarvoor het vakantieformulier.

Als u het vakantieformulier op tijd heeft ingeleverd en uw vakantieperiode bedraagt meer dan 4 weken, dan hoort u van ons wat de gevolgen zijn. Die gevolgen kunnen ook bestaan uit een tijdelijke verlaging van de uitkering als u weer terugkomt.

Als u door onvoorziene omstandigheden (bijvoorbeeld ziekte) langer dan 4 weken in het buitenland verblijft, stopt het recht op uitkering ook na 4 weken. Voor de kosten in verband met ziekte of ziekenhuisopname kan geen bijstand worden verleend. Het is dus ook van belang dat u zorgt voor een goede reisverzekering!

Volgt u een re-integratietraject of scholing? Dan gaan wij ervan uit dat u uw vakantie zo plant dat uw deelname daaraan niet belemmerd wordt.

Hoe meldt u uw vakantie?

Als u op vakantie gaat, meldt u dat met het vakantieformulier. U kunt het formulier invullen, printen en vervolgens ondertekenen en inleveren. U kunt het formulier ook ophalen bij het Stadhuis.

Gaat u minder dan 4 weken op vakantie dan kunt u ervan uitgaan dat u daarvoor toestemming krijgt. Als u deelneemt aan een re-integratietraject of een cursus volgt, geldt als voorwaarde dat uw vakantie niet leidt tot verzuim. U moet het vakantieformulier op tijd inleveren, dat wil zeggen 3 weken voordat u op vakantie gaat. Wij hebben dan de gelegenheid om uw vakantiemelding op tijd te beoordelen.

Moet u iedere maand een periodieke verklaring inleveren? Dan zal het meestal geen probleem zijn om de verklaring op tijd in te leveren als u uw vakantie of verblijf in het buitenland op tijd hebt gemeld en uw vakantie niet langer is dan 4 weken. Zo nodig sturen wij u dit formulier eerder toe zodat u het voor uw vakantie al kunt inleveren.

Contact met de gemeente

Wij werken alleen op afspraak. Maak zelf online uw afspraak of bel telefoonnummer 14 0541 tijdens kantooruren.

Heeft u een vraag en kunt het antwoord niet vinden op deze website? Neem dan contact met ons op.

Telefoon (0541) 58 81 11 of 14 0541
WhatsApp 31 6 22 86 03 83
Adres Ganzenmarkt 1, 7571 CD Oldenzaal
Postadres Postbus 354, 7570 AJ Oldenzaal

Openingstijden stadhuis

Wij werken alleen op afspraak. Maak zelf online uw afspraak of bel telefoonnummer (0541) 58 81 11

Maandag 08.30 - 20.00 uur
Dinsdag 08.30 - 17.00 uur
Woensdag 08.30 - 17.00 uur
Donderdag 08.30 - 17.00 uur
Vrijdag 08.30 - 12.30 uur

Hoe beoordeelt u onze website?

Heeft u opmerkingen over de website of mist u bepaalde informatie? Laat het ons weten. 

Reactieformulier