Voetpad Tormentil

Wat gaat er gebeuren

We gaan de verharding van het doorgaande voetpad Tormentil-Duivekervel (tussen de Essenlaan en Hoge Esweg) eruit halen. Deze vervangen we door een halfverharding. Dit is op meerdere plekken in de wijk al gebeurd.

We gaan de tegels verwijderen, omdat ze in een matige staat verkeren. Dat komt door verzakking, begroeiing en wortelgroei. Op sommige plaatsen zijn hierdoor onveilige situaties ontstaan. Ook om de veiligheid op de langere termijn te kunnen borgen, hebben we ervoor gekozen om de tegels te vervangen door halfverharding.

Verder heeft halfverharding nog meer voordelen:

  • regenwater kan beter wegvloeien in de grond;
  • onkruidbestrijding is eenvoudig uit te voeren zonder onkruidbestrijdingsmiddelen;
  • het past mooi in de glooiende omgeving en geeft een meer natuurlijke uitstraling aan de omgeving. 

Onderaan deze pagina vindt u de ontwerptekening.

Wat betekent dit voor mij

De woningen blijven altijd te voet of met de fiets aan de hand bereikbaar. Dat kan ook zijn via een zandbaan of kunststofrijplaten. Dat is afhankelijk van het weer. 

Wat is de planning

Na Pinksteren starten we met het verwijderen van tegels. De uitvoering is in week 21 en 22 , met een uitloop naar week 23. De werkzaamheden duren 3 weken. 

Hoe blijf ik op de hoogte

De aanwonenden krijgen een brief. Verder plaatsen we borden langs het pad. Zodra iets nieuws te melden is, passen we deze webpagina aan.

Meer informatie en contact

Heeft u nog vragen? Dan kunt u contact opnemen met Martin uit het Broek. U bereikt hem via telefoonnummer 06 22 42 32 26 of stuur een e-mail naar info@oldenzaal.nl