Werkzaamheden Wijntjeskamp

De Wijntjeskamp is toe aan een opknapbeurt. Het gaat om onderhoud aan de bestrating, de bomen en de plantvakken. 

Wat gaat er gebeuren

Het gaat onder andere om de volgende werkzaamheden:

  • We gaan de rijbaan opnieuw bestraten. We hergebruiken daarvoor de bestaande klinkers. In de parkeervakken komen nieuwe klinkers.
  • De parkeervakken voeren we uit in een open verharding met grasmengsel. Daardoor kan het water makkelijk de grond in en krijgt het geheel een “groene” uitstraling. Dit zijn klimaat adaptieve maatregelen die we in Oldenzaal zoveel mogelijk toepassen. 
  • We gaan planten vervangen in een aantal bestaande gemeentelijke groenvakken. 
  • We gaan een aantal geveltuintjes aanleggen. Deze dragen bij aan de biodiversiteit en een gezondere leefomgeving.   
  • We gaan lichtmasten vervangen. 

Onderaan deze pagina vindt u de ontwerptekening.

Wat betekent dit voor mij

De woningen blijven altijd te voet of met de fiets aan de hand bereikbaar. Dat kan ook zijn via een zandbaan of kunststofrijplaten. Dat is afhankelijk van het weer. 

Wie betrekt de gemeente bij de plannen

De gemeente heeft de betreffende bewoners uitgenodigd voor een inloopbijeenkomst. Tijdens deze bijeenkomst bespreken we de werkzaamheden en het ontwerp met de bewoners. Ook kunnen bewoners vragen stellen. 

Wat is de planning 

In de zomer van 2024 voeren we het straatwerk uit en de werkzaamheden aan de verlichting. Het groen leggen we aan in het najaar van 2024. 

Hoe blijf ik op de hoogte

De aanwonenden en andere belanghebbenden houden wij door informatiebrieven op de hoogte. Dat geldt voor wie de werkzaamheden direct gevolgen kunnen hebben.

Zodra iets nieuws te melden is, passen we deze webpagina aan. 

Meer informatie en contact

Heeft u nog vragen? Dan kunt u contact opnemen met Maik Koopman. U bereikt hem via telefoonnummer 06 31 00 33 35 of stuur een e-mail naar info@oldenzaal.nl .