Energieloket

De vier Noordoost Twentse gemeenten werken samen met het Duurzaam Bouwloket. Duurzaam Bouwloket verzorgt als onafhankelijke en professionele partij het energieloket voor de gemeenten Dinkelland, Losser, Oldenzaal en Tubbergen. U kunt bij het Duurzaam Bouwloketexterne-link-icoon terecht met al uw vragen over duurzaam (ver)bouwen, energiebesparing en energie opwekken. Dit advies is onafhankelijk en gratis!

Gratis en onafhankelijk advies

Uw huis energiezuiniger maken: ook u kunt nú wat doen. Neem stap voor stap slimme maatregelen waarvan u direct profiteert en die zorgen voor een comfortabeler huis en lagere energiekosten. Heeft u advies nodig? Het Energieloket helpt u graag op weg. Ga voor gratis en onafhankelijk advies naar het Duurzaam Bouwloketexterne-link-icoon

Over het Energieloket

Duurzaam Bouwloket verzorgt als onafhankelijke en professionele partij het energieloket voor de gemeenten Dinkelland, Losser, Oldenzaal en Tubbergen. U kunt bij hen terecht met al  uw vragen over duurzaam (ver)bouwen, energiebesparing en energie opwekken. Onafhankelijk adviseurs vertellen u hoe u uw woning comfortabel, energiezuinig, duurzaam en aardgasvrij kunt verbouwen. Zodat uw woning toekomstbestendig is. Daarnaast is er de mogelijkheid voor een persoonlijk adviesgesprek aan huis. 

Stappenplan

Op de website van Duurzaam Bouwloket vindt u:

  • een stappenplan;
  • handige tips;
  • informatie over lokale (inkoop)acties en evenementen;
  • subsidies en mogelijkheden voor financiering.

Bent u op zoek naar een bedrijf dat de maatregelen voor u kan treffen? Ga naar het Duurzaam Bouwloket voor bedrijvenexterne-link-icoon en bekijk welke bedrijven er bij u in de omgeving actief zijn. 

Gas Terug: CV-systeem slim inregelen en gas besparen

In veel huizen zijn de radiatoren of vloerverwarming niet goed ingeregeld, waardoor de warmte vanuit de cv-ketel niet goed verdeeld wordt. Met een goed ingeregeld verwarmingssysteem kunt u veel comfort winnen, terwijl het aardgasverbruik flink omlaag gaat . Helemaal als de temperatuur van de cv-ketel daardoor ook lager kan worden gezet.
Het goed instellen van de radiatoren of vloerverwarming heet ‘waterzijdig inregelen’.  Wilt u weten hoe u dat kunt doen? Ga dan naar de pagina Gas Terug: Verwarming slim inregelen en gas besparen | Gemeente Oldenzaalexterne-link-icoon

Subsidieregelingen voor isolatie

De gemeente Oldenzaal kent verschillende subsidieregelingen voor isolatie. Hiermee worden woningeigenaren gestimuleerd om hun eigen woning (beter) te isoleren. Daarnaast organiseert de gemeente Oldenzaal een gezamenlijke inkoopactie van duurzaamheidsmaatregelen. 
Ga naar de pagina over subsidieregelingen voor isolatieexterne-link-icoon

Contact

Heeft u vragen of advies nodig? Op werkdagen zijn onafhankelijke adviseurs van Duurzaam Bouwloket per mail en telefonisch bereikbaar van 8:30 tot 17:00 uur.
Telefoon: (0541) 210000
E-mail: info@duurzaambouwloket.nl