build-reside iconOntwikkeling woongebied Stakenbeek

Wonen in het groen aan de rand van het centrum. Dat kan in het woongebied Stakenbeek. De afgelopen jaren is een gedeelte van Stakenbeek ontwikkeld van een bedrijfsterrein tot een woon- en werkgebied. Deze eerste fase is zo goed als afgerond en daarmee is het nu tijd voor het volgende gedeelte van dit gebied. 

De tweede fase is het gebied tussen de Groene Loper, de Boerskottenlaan, het spoor en de Stakenbeek. Daar is ruimte voor maximaal 160 woningen, bestaande uit vrijstaande woningen, twee-onder-één-kap woningen, rijenwoningen en appartementen. Het groene stuk grond naast de Stakenbeek krijgt dezelfde uitstraling, met natuurvriendelijke oevers, bomen en wadi’s, als het gedeelte langs de beek dat al ingericht is. Ook komt er langs de beek een fiets-/wandelverbinding. Dan wordt het mogelijk van de Boerskottenlaan langs de beek naar de Kleibultweg (bedrijfsterrein Eekte-Hazewinkel) te fietsen/wandelen.

Bekijk de interactieve kavelkaart. Praktische informatie over Fase 2 vindt u op www.ruimtelijkeplannen.nl

Wat gaat er gebeuren en wat betekent dat voor mij?

Het woongebied Stakenbeek wordt ontwikkeld tot een mooie woonlocatie aan de rand van het centrum. In het gebied tussen het spoor, Burgemeester Wallerstraat, Boerskottenlaan en de Stakenbeek worden in totaal circa 300 woningen gerealiseerd.

Wanneer worden er weer kavels uitgegeven?

Begin 2016 is gestart met de uitgifte van particuliere kavels in Stakenbeek, fase 1 (gebied tussen de Burgemeester Wallerstraat en de Helmichstraat). Deze kavels zijn nagenoeg allemaal verkocht. Op de interactieve kavelkaart kunt u zien welke kavels nog beschikbaar zijn.

Op dit moment is niet bekend wanneer weer kavels worden uitgegeven. Mocht u interesse hebben en zich nog niet hebben ingeschreven voor een bouwkavel in Oldenzaal, dan kan dit via deze website.

Laatste nieuws en planning

Het ontwerpbestemmingsplan, dat is opgesteld door het ontwerp- en adviesbureau SAB, ligt vanaf 7 september 2022 zes weken ter inzage. In deze periode kunnen eventuele zienswijzen worden ingediend.  De verwachting is dat het bestemmingsplan eind 2022 door de gemeenteraad wordt vastgesteld.

Dit najaar wordt gestart met de sloop van enkele panden en het ‘opruimen’ van het gebied. Het bouwrijp maken start na de bouwvak in 2023 waarna in de tweede helft van 2024, zoals het er nu uitziet, gestart wordt met de bouw van de woningen. Een datum voor kaveluitgifte volgt. Mocht u interesse hebben en zich nog niet hebben ingeschreven voor een bouwkavel in Oldenzaal dan kan dit via deze website.

(tekst 12 september 2022)

Hoe blijf ik verder op de hoogte?

Houd hiervoor ons nieuws in de gaten en volg ons op:

Meer informatie en contact

Heeft u nog vragen, dan kunt u contact opnemen met Anneke van Oss, projectleider woongebied Stakenbeek via info@oldenzaal.nl. Heeft u vragen over de uit te geven kavels, dan kunt u contact opnemen met het team Wonen via wonen@oldenzaal.nl. U kunt ook bellen naar telefoonnummer (0541) 58 81 11.

 

 

 

Afbeeldingen

Contact met de gemeente

Wij werken alleen op afspraak. Maak zelf online uw afspraak of bel telefoonnummer 14 0541 tijdens kantooruren.

Heeft u een vraag en kunt het antwoord niet vinden op deze website? Neem dan contact met ons op.

Telefoon (0541) 58 81 11 of 14 0541
WhatsApp 31 6 22 86 03 83
Adres Ganzenmarkt 1, 7571 CD Oldenzaal
Postadres Postbus 354, 7570 AJ Oldenzaal

 

Openingstijden stadhuis

Wij werken alleen op afspraak. Maak zelf online uw afspraak of bel telefoonnummer (0541) 58 81 11

Maandag 08.30 - 20.00 uur
Dinsdag 08.30 - 17.00 uur
Woensdag 08.30 - 17.00 uur
Donderdag 08.30 - 17.00 uur
Vrijdag 08.30 - 12.30 uur

Hoe beoordeelt u onze website?

Heeft u opmerkingen over de website of mist u bepaalde informatie? Laat het ons weten. 

Reactieformulier