De Oldenzaalse Participatieroute

Participatie in Oldenzaal

Oldenzaal bruist. Dit komt door de ideeën en initiatieven van inwoners, organisaties en ambtenaren. Meer dan ooit zoeken we in Oldenzaal de verbinding en gaan in gesprek met inwoners en organisaties in de stad. Ook wel ‘participatie’ genoemd. Mooie voorbeelden hiervan zijn het Boeskoolhart, de herinrichting van de stadstuinen, project buurtinitiatief en de ontwikkeling van het sportcentrum Vondersweijde.

Stel, u heeft als inwoner een goed idee voor een initiatief in Oldenzaal. Hoe komt u dan idee naar uitvoering? En hoe kunt u het beste in gesprek gaan met uw omgeving over uw initiatief? Om hier handvaten voor te geven hebben we de Oldenzaalse Participatieroute ontwikkeld. In 9 stappen leggen we u uit hoe u van idee tot uitvoering komt.

Deze webpagina wordt constant aangevuld en geactualiseerd met praktische informatie, tips en tools passend bij de route die je kunt afleggen van idee naar uitvoering.

De route - in 9 stappen van idee naar uitvoering.

De Oldenzaalse Participatieroute bestaat uit 9 stappen, van idee tot uitvoering. Of u nou een inwoner (of professional), ambtenaar of raadslid bent; iedere initiatiefnemer legt dezelfde weg af. Elke stap kent ondersteuning en praktische tools die helpen de stap te maken.

afbeelding: participatieroute

Download:


Contact

Voor vragen over de Oldenzaalse Participatieroute kunt u een e-mail sturen naar info@oldenzaal.nl.

Volg ons ook op: